oaednews

Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

Λάβροι κατά Βρούτση, ΕΚΑ και ΑΔΕΔΥ




Στη μέθοδο των διαρροών σε… φίλια ΜΜΕ κατέφυγε ο… τρομοκρατημένος από τις οξείες αντιδράσεις υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης, σε μια προσπάθειά του να κατευνάσει το διογκούμενο μένος όλων των συνδικαλιστών για τις αλλαγές, τις οποίες σκοπεύει να φέρει στον νόμο για τις συνδικαλιστικές οργανώσεις…



«Δεν θέλουμε να περιορίσουμε το δικαίωμα στην απεργία. Θέλουμε να κάνουμε αλλαγές σε ένα απαρχαιωμένο και γερασμένο καθεστώς», ήταν η «διαρροή» από τους κύκλους του κ. Βρούτση, που ουσιαστικά έρχεται να επιβεβαιώσει τα όσα έγραφε χθες η «Εφ.Συν.» και βέβαια δεν τόλμησε να διαψεύσει ευθέως ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.



Τη σκυτάλη στο δημοσίευμά μας έλαβαν βέβαια οι συνδικαλιστικές οργανώσεις, οι οποίες ούτε λίγο ούτε πολύ πέρασαν «γενεές δεκατέσσερις» τον κ. Βρούτση και τις κυβερνητικές επιλογές.



Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας, αφού επιτίθεται συλλήβδην στην κυβέρνηση, μιλώντας για «εργολαβικό έργο» και «υποδειγματική υπακοή στις εντολές των δανειστών μας», καταφέρεται εναντίον του υπουργού Γ. Βρούτση, αποδίδοντάς του τον ρόλο του Προκρούστη.



«Ο κ. Βρούτσης σε ρόλο Προκρούστη θέλει να κόψει στα μέτρα που βολεύουν τον ίδιο και τους εντολείς του τη λειτουργία των συνδικάτων, οδηγώντας πίσω, σε εποχές όπου όλα τα “σκιαζε η φοβέρα και τα πλάκωνε η σκλαβιά…», αναγράφεται στην ανακοίνωση του ΕΚΑ.



Σύμφωνα με τους συνδικαλιστές λοιπόν «ο νόμος 1264/82 δεν είναι ξεπερασμένος. Είναι δημοκρατικός και παραμένει σύγχρονος», ενώ αντίθετα οι μεθοδεύσεις και οι ρυθμίσεις τις κυβέρνησης θα επιφέρουν αποδυνάμωση του ισχυρότερου όπλου αντίδρασης των εργαζομένων που είναι το δικαίωμα στην απεργία.



«Η παραχώρηση του δικαιώματος στους εργοδότες της ανταπεργίας, τα δήθεν μη παραταξιακά ενιαία ψηφοδέλτια, με τα οποία ενισχύονται οι παράγοντες και οι μηχανισμοί τους, είναι από τα πλέον αναχρονιστικά και αντιδημοκρατικά μοντέλα που ο κ. Βρούτσης και η κυβέρνηση θέλουν να εφαρμόσουν» επισημαίνει το ΕΚΑ.



Από την πλευρά της, η ΑΔΕΔΥ κάνει λόγο για πρωτοφανές νομοθετικό «πραξικόπημα», ευθεία υπονόμευση του Συντάγματος, του εθνικού και του ευρωπαϊκού συλλογικού Δικαίου και κυρίως κατάργηση της συνδικαλιστικής δράσης και της δημοκρατίας στους χώρους εργασίας.
12/02/2013
Του Τζώρτζη Ρούσσου

1 σχόλιο:

  1. ΤΩΡΑ ΞΥΠΝΗΣΑΝΕ.....ΣΤΟΝ ΝΕΚΡΟΘΑΦΤΗ ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΗ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ -ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΩΝ - ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΕΚΟΝΤΑΝ ΠΡΟΣΟΧΗ...............ΣΑΣ ΠΙΣΤΕΨΑΜΕ.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή