oaednews

Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

Επιτέλους! Το Νέο Μνημόνιο στα... ελληνικά!

Μπορεί να το υπογράψαμε τον περασμένο Δεκέμβριο, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι μπορούσαμε και να το διαβάσουμε, τουλάχιστον οι μη-αγγλομαθείς. Γι' αυτό έστω και με καθυστέρηση δυο μηνών, το υπουργείο Οικονομικών δημοσιοποίησε την ελληνική μετάφραση του Νέου Μνημονίου με τους πιστωτές της χώρας: Ογδονταοκτώ σελίδες γεμάτες από δημοσιονομική πειθαρχία, λιτότητα και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις απόλυτα κατανοητές πλέον σε κάθε έλληνα πολίτη.

Έστω και με μια «μικρή» καθυστέρηση...


2 σχόλια:

  1. σελ 44: "i.Υποστήριξη της αντιστοίχησης των θέσεων εργασίας και την ενεργοποίησης των ανέργων μέσω της διεύρυνσης του ρόλου του ΟΑΕΔ και με την εισαγωγή βραχέος χρόνου προγραμμάτων απασχόλησης σε δημόσια έργα όπου είναι εφικτό και κατάλληλο"... δεν βρίσκω αρνητική την αναφορά σε διευρυμένο ρόλο του ΟΑΕΔ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η Κυβέρνηση και το υπουργείο Οικονομικών να διευκρινίζουν ότι δεν θα υπάρξει μείωση στον κατώτατο μισθό από τα 586 ευρώ και τα 511 ευρώ για τους κάτω των 25 ετών,το μνημόνιο ομως προβλέπει την αναθεωρηση του .Το Μνημόνιο 3 αναγράφει οτι η Κυβέρνηση θα αναθεωρήσει το σύστημα του κατώτερου μισθού με σκοπό πιθανές βελτιώσεις πάνω στην απλότητά του και την αποτελεσματικότητα στη προώθηση της απασχόλησης και της μάχης έναντι της ανεργίας και την βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή