oaednews

Δευτέρα 5 Αυγούστου 2013

ΨΗΦΙΣΜΑ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ  ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ο.Α.Ε.Δ.

Εθνικής Αντίστασης 8 – 17456 Άλιμος 
Τηλ. 2109924316-2109989647
FAX. 2109924316
e-mail: oyoaed@yahoo.gr                                                                       Αθήνα, 05 Αυγούστου 2013
                                                                                                                 Α.Π: 11

ΨΗΦΙΣΜΑ

 

Ο ΟΑΕΔ αποτελεί τον μοναδικό δημόσιο φορέα απασχόλησης στην Ελλάδα. Η αύξηση της ανεργίας ακολουθεί αλματώδη πορεία, έχοντας μέσα σε τρία μόλις χρόνια διπλασιαστεί και σημειώνοντας ραγδαίους ρυθμούς ανάπτυξης μήνα με το μήνα. Στο έργο του ΟΑΕΔ έχουν προστεθεί δε και οι αρμοδιότητες των ΟΕΚ-ΟΕΕ.

 Προς ενημέρωση όσων δεν γνωρίζουν, ή θέλουν να κάνουν ότι δεν γνωρίζουν, παραθέτουμε τους αδιάψευστους μάρτυρες του έργου μας, τους αριθμούς:

Συνεπώς: 1.000.000 και πλέον άνεργοι. 500.000 ωφελούμενοι-ενταγμένοι στα προγράμματα του ΟΑΕΔ. 100.000 επιχειρήσεις  ενταγμένες στα προγράμματα του ΟΑΕΔ. 50.000 δελτία κοινωνικού τουρισμού. Εκπαίδευση 300.000 εργαζόμενων μέσω του ΟΑΕΔ από τα προγράμματα ΛΑΕΚ. Φοίτηση 14.000 νέων σε 51 σχολές μαθητείας  και 31 ΙΕΚ του Οργανισμού. Επιδότηση ενοικίων. Επιδότηση επιτοκίων. Βρεφονηπιακοί σταθμοί. Ανεκτέλεστα προγράμματα. Και το προσωπικό κολλημένο αριθμητικά στις προ μνημονίου εποχές, όπου ο φόρτος εργασίας ήταν υποπολλαπλάσιος.

Ο ΟΑΕΔ  χρειάζεται προσωπικό, χρειάζεται ενίσχυση, χρειάζεται όραμα. Αν ήθελαν την κινητικότητα θα «αξιολογούσαν» τον ΟΑΕΔ και, αν ήταν αντικειμενικοί, θα προέκυπτε σίγουρα ΕΛΛΕΙΨΗ προσωπικού και αναγκαιότητα για στελέχωση του. Προφανώς     αυτός είναι ο λόγος που ο ΟΑΕΔ, ως φορέας κοινωνικής πολιτικής του Υπουργείου Εργασίας, εξαιρέθηκε τον Νοέμβριο από την κινητικότητα και μάλιστα, με Υπουργό Μητσοτάκη, τον μήνα Ιούλιο αποφασίσθηκε η ενίσχυση του με προσωπικό από υπαλλήλους που τέθηκαν σε κινητικότητα τον Νοέμβριο. Τι άλλαξε σε 10 μέρες και βρέθηκε ότι έχει πλεονάζον προσωπικό;

Λίγες εβδομάδες πριν, όταν δημοσιεύματα αναφέρονταν στον ΟΑΕΔ, ο Διοικητής και ο Υπουργός Εργασίας μας διαβεβαίωναν ότι δεν ισχύει τίποτα από τα παραπάνω και για την Κυβέρνηση ο Οργανισμός έχει εξέχοντα ρόλο στην καταπολέμηση της Ανεργίας, όποτε θα αναβαθμιστεί και θα ενισχυθεί με προσωπικό (!!!!!!!!!!!!). Τι άλλαξε σε 10 μέρες και βρέθηκε ότι επαρκούμε για την καταπολέμηση της ανεργίας και περισσεύουμε κιόλας;;;; Ζητάμε να στηρίξετε την ενίσχυση του ρόλου του ΟΑΕΔ, ζητάμε την απόδοση στον ΟΑΕΔ των εισφορών των εργαζομένων και των εργοδοτών (8 δις οφείλει το ΙΚΑ στον ΟΑΕΔ) ζητάμε την ενίσχυση του ΟΑΕΔ με προσωπικό εξάλλου όλοι (διοίκηση ΟΑΕΔ, κοινωνικοί εταίροι, Πολιτική ηγεσία) παραδέχονται ότι υπάρχει ανάγκη ενίσχυσης.

5 σχόλια:

  1. Καλημέρα,θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση και θα ήθελα να μου απαντήσει κάποιος αν γνωρίζει.είμαι άνεργος και μέχρι τις 6/8 πρέπει να δώσω το παρόν στον ΟΑΕΔ.καλώ στον ΟΑΕΔ Γαλατσίου όπου και εξυπηρετούμαι,όμως δεν το σηκώνει κανείς για να ενημερωθώ.εφόσον λοιπόν υπάρχει απεργια κι εγώ προσελθω την επόμενη μέρα θα έχω χάσει το δικαίωμα ανανεώσης και κατά συνέπεια του επιδόματος;και μια φιλική πρόταση,πλέον στο συγκεκριμένο blog εισέρχονται άνεργοι μήπως και αλιευσουν κάτι σχετικά με τα θέματα που άπτονται της υπηρεσίας σας.σας παρακαλώ βγάλτε μια ανακοίνωση που θα δίνει απαντήσεις για θέματα ,όπως το δικό μου.ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όλα τα προβλήματα που θα προκύψουν εξαιτίας της απεργίας θα διορθωθούν ! Ειναι σίγουρο! Μην ανησυχείς . Θα το φροντίσουμε

      Διαγραφή
  2. ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΙΝΗΘΟΥΜΕ ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ ΟΣΟΙ ΜΠΟΥΜΕ ΣΕ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΝ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εγώ πάλι γιατί δεν καταλαβαίνω; Τι κάνουν οι εκπαιδευτικοί του ΟΑΕΔ στα γραφεία της ΝΔ στη Συγγρού; Ετσι τουλάχιστον λένε τα μπλοκς. Είμαστε όλοι μαζί ή δουλευόμαστε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τι κάνουν; Τρέχουν να εξαιρεθούν την ώρα που εμείς διαβάζουμε τα μπλοκς

    ΑπάντησηΔιαγραφή