oaednews

Δευτέρα 5 Αυγούστου 2013

Φίλε/η Άνεργε/η

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ  ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ο.Α.Ε.Δ.

Εθνικής Αντίστασης 8 – 17456 Άλιμος 
Τηλ. 2109924316-2109989647
FAX. 2109924316
e-mail: oyoaed@yahoo.gr                                           Αθήνα, 04 Αυγούστου 2013
                                                                                       Α.Π: 09

Φίλε/η Άνεργε/η,

Οι εργαζόμενοι στον ΟΑΕΔ, μετά την πρώτη 48ωρη απεργία, σας γνωστοποιούμε ότι προχωράμε και σε 2η 48ωρη στις 5 και 6 Αυγούστου 2013.

Δυστυχώς είμαστε αναγκασμένοι να προχωρήσουμε σε δυναμικές κινητοποιήσεις γνωρίζοντας  ότι η Απεργία μας έχει τις επιπτώσεις  της και σε εσάς που καθημερινά συναλλάσσεσθε με τον ΟΑΕΔ.

Την ευθύνη της Απεργίας την έχει αποκλειστικά η Κυβέρνηση.                      Μια Κυβέρνηση πιστή στους Δανειστές, που οδηγεί σε μισθούς και συντάξεις πείνας, σε απολύσεις στον Ιδιωτικό τομέα και σε στρατιές ανέργων με σταδιακή εξάλειψη των ελάχιστων δικαιωμάτων (μειώσεις των επιδομάτων ανεργίας και άλλων παροχών, φραγμούς στα 400 ημερήσια επιδόματα στην τελευταία 4ετία για  δικαίωμα νέου επιδόματος, περιορισμός των εποχικών, δήθεν προγράμματα «κατάρτισης – απασχόλησης» ή «κοινωφελή» με ψίχουλα για λίγους που ετοιμάζουν το κλίμα για νέα μείωση του κατώτατου μισθού, ταλαιπωρία των ανέργων σε ατελείωτες ουρές για μία ανανέωση κάρτας, κ.λ.π).


Μια Κυβέρνηση που πέρα από τις μειώσεις των μισθών στον Δημόσιο Τομέα, περνάει σ ένα δεύτερο βάρβαρο στάδιο Ξαφνικών Θανάτων Οργανισμών, Κλάδων και Ειδικοτήτων και οδηγεί σε ξαφνικές απολύσεις μέσα στο κατακαλόκαιρο. Απολύσεις που έχουν βάρβαρες συνέπειες για εμάς και τις οικογένειές μας, αλλά οδηγούν στην ανεργία και εργαζόμενους του Ιδιωτικού Τομέα, καθώς αναπαράγουν τον φαύλο κύκλο: απολύσεις στο Δημόσιο- Μείωση της κατανάλωσης – ύφεση στην οικονομία- περισσότερες απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα.

Ως Υπάλληλοι του ΟΑΕΔ έχουμε ακόμη την πολυτέλεια (μας έχουν οδηγήσει να θεωρείται πολυτέλεια το Βασικό Δικαίωμα στην Εργασία) ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ για την υπεράσπιση της Εργασίας μας, που εσείς δεν έχετε γιατί απολυθήκατε ή οι νέοι δεν την γνώρισαν ακόμη ή όσοι την γνώρισαν την γεύτηκαν με επισφάλεια και για ένα κομμάτι ψωμί.

Και όλα αυτά γίνονται με την καλοστημένη προπαγάνδα και επικοινωνιακή πολιτική της δήθεν αξιολόγησης και της Εφεδρείας – Κινητικότητας, επιχειρώντας έτσι η Κυβέρνηση να στρέψει τμήματα της κοινωνίας ενάντια σε άλλα για να περνάει τις βάρβαρες πολιτικές της. Για εμάς τα πράγματα είναι ξεκάθαρα:





Αν ήθελαν την κινητικότητα θα «αξιολογούσαν» τον ΟΑΕΔ και, αν ήταν αντικειμενικοί, θα προέκυπτε σίγουρα ΕΛΛΕΙΨΗ προσωπικού και αναγκαιότητα για στελέχωσή του. Προφανώς αυτός είναι ο λόγος που ο ΟΑΕΔ, ως φορέας κοινωνικής πολιτικής του Υπουργείου Εργασίας, εξαιρέθηκε τον Νοέμβριο από την κινητικότητα και μάλιστα με Υπουργό Μητσοτάκη τον μήνα Ιούλιο αποφασίσθηκε η ενίσχυση του με προσωπικό από υπαλλήλους που τέθηκαν σε κινητικότητα τον Νοέμβριο. Τι άλλαξε σε 10 μέρες και βρέθηκε ότι έχει πλεονάζον προσωπικό;

Λίγες εβδομάδες πριν, όταν δημοσιεύματα αναφέρονταν στον ΟΑΕΔ, ο Διοικητής και Ο Υπουργός Εργασίας μας διαβεβαίωναν ότι δεν ισχύει τίποτα από τα παραπάνω και για την Κυβέρνηση ο Οργανισμός έχει εξέχοντα ρόλο στην καταπολέμηση της Ανεργίας, οπότε θα αναβαθμιστεί και θα ενισχυθεί με προσωπικό (!!!!!!!!!!!!). Τι άλλαξε σε 10 μέρες και βρέθηκε ότι επαρκούμε για την καταπολέμηση της ανεργίας και περισσεύουμε κιόλας;;;;

Το τωρινό κύμα Εφεδρείας –Απόλυσης εντάσσεται σ’ ένα ευρύτερο, καλά οργανωμένο, σχέδιο υποβάθμισης, συρρίκνωσης και εκχώρησης αντικειμένων του έργου του ΟΑΕΔ σε ιδιώτες. Φαίνεται ότι για την κυβέρνηση οι πόροι του ΟΑΕΔ (8 δις που οφείλονται και το μεγαλύτερο μέρος τους προέρχεται από εισφορές των εργαζομένων ) αντί να δοθούν σε αξιοπρεπή επιδόματα, σε προγράμματα απασχόλησης για την ουσιαστική καταπολέμηση της Ανεργίας, του Κοινωνικού Τουρισμού, της Επιδότησης Ενοικίου και της Στεγαστικής Πολιτικής, θα δοθούν με τρόπο και σχεδιασμό για να εκπληρώσουν το σχέδιο «Φτηνά και Επισφαλή Εργατικά Χέρια».

Σ ένα θερμό καλοκαίρι για εμάς, που έχει επιπτώσεις στην καθημερινή σας συναλλαγή με τον ΟΑΕΔ, ζητάμε αφενός την ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΣΑΣ και αφετέρου τη συστράτευση όλων μας! Θα πρέπει ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ (ΑΝΕΡΓΟΙ- ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΠΟΥ ΠΛΗΤΤΟΝΤΑΙ) να δημιουργήσουμε ένα πλατύ, αλληλέγγυο, κοινωνικό μέτωπο για να ανατρέψουμε τις Κυβερνητικές Πολιτικές της φτώχειας και της εξαθλίωσης.

Βρισκόμαστε σε μονόδρομο και μόνο ενωμένοι και αλληλέγγυοι μπορούμε να φτάσουμε σε ξεφωτο!





Για το Δ.Σ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                 Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΑΚΡΑΚΗΣ Γ.                                                                                 ΡΕΠΠΑΣ Ι.            

43 σχόλια:

  1. Βρισκόμαστε σε μονόδρομο και μόνο ενωμένοι και αλληλέγγυοι μπορούμε να φτάσουμε σε ξέφωτο!
    Να το θυμόμαστε αυτό παιδιά, όχι μόνο όταν παίρνει φωτιά το δικό μας σπίτι...... αλλά και του γείτονα!!!! Γιατί απ αυτή τη νοοτροπία (αλλά όχι μόνο), φτάσαμε εδώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ ΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΠΟΥ ΠΕΡΝΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΑ ΠΑΡΟΥΜΕ?ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΧΩ ΠΛΗΡΩΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΕΓΩ ΠΡΩΣΟΠΙΚΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΕΛΙΚΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ ΙΟΥΔΕΣ..ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ ΕΝΑΣ ΕΝΑΣ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝΕ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΑΡΚΕΤΑ ΔΕΙΝΑΡΙΑ ΕΧΑΣΑΝ...ΝΤΡΟΠΗ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙΤΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΕΤΑΙ ΟΤΙ ΣΑΣ ΚΑΤΑΠΑΤΟΥΝ ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΟΜΩΣ ΕΠΕΙΔΗ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΑΝΕΡΓΟΙ Κ ΔΕΝ ΕΞΑΡΤΑΣΤΕ ΑΠΟ ΕΝΑ ΒΟΗΘΗΜΑ ΝΑ ΑΦΗΝΕΤΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΝΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΝΑ ΑΠΑΝΤΑΕΙ ΥΠΕΥΘΥΝΑ ΣΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΚΑΠΟΙΑ ΒΑΣΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.ΓΙΑΤΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΤΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΔΙΠΛΑ ΣΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ. ΕΓΙΝΕ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ ΔΥΟ (ΙΟΥΔΕΣ-ΓΥΝΑΙΚΕΣ)ΑΛΛΑ ΤΕΛΙΚΑ ΤΑ ΔΕΙΝΑΡΙΑ ΤΟΥΣ ΚΕΡΔΙΣΑΝ . ΑΙΣΧΟΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΑΙΣΧΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΦΩΤΙΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΟΥ ΓΕΙΤΟΝΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ!!! ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ Ο ΓΕΙΤΩΝΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΑΛΛΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΑΝΕΡΓΟΙ ΠΟΥ ΟΥΤΕ ΤΙΣ ΚΑΡΤΕΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΝΑΝΑΙΩΣΟΥΝ. ΠΑΛΙ Ο ΚΟΣΜΑΚΗΣ ΘΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΒΟΛΕΜΕΝΟΙ ΠΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΝ < ΠΙΝΩΝΤΑΣ ΚΑΦΕ Η ΚΑΝΩΝΤΑΣ ΜΠΑΝΑΚΙ ΣΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ ΛΟΓΩ ΤΕΤΡΑΗΜΕΡΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ> ΑΝ ΑΚΥΡΩΘΟΥΝ ΟΙ ΚΑΡΤΕΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΧΑΜΟΣ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΣ ΣΕ ΚΠΑ ΗΤΑΝ ΚΛΕΙΔΩΜΕΝΟΣ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΑΧΑ ΔΟΥΛΕΥΕ ,ΑΛΛΑ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΣΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ,ΑΠΛΑ ΕΛΕΓΕ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΟΤΙ ΔΟΥΛΕΥΕ .ΝΑ ΠΑΕΙ ΤΣΑΜΠΑ ΤΟ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ,ΔΕ ΛΕΕΙ. ΑΣΕ ΤΑ ΚΟΡΟΙΔΑ ΝΑ ΑΠΕΡΓΗΣΟΥΝ . ΛΕΣ ΚΙ ΑΥΡΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΟΛΥΘΕΙΣ ΚΙ ΕΣΥ , ΘΑ ΜΕΤΡΗΣΕΙ ΟΤΙ ΗΣΟΥΝ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΨΕΣ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΘΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΠΟΛΛΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΣΟΒΑΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ. ΤΟ ΝΑ ΣΤΕΡΟΥΜΕ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΠΡΟΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΚΑΚΟ ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΟΥΤΕ ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΠΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ. ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η 48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΙΔΡΩΝΕΙ ΤΟ ΑΥΤΙ ΤΟΥΣ; ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ. ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ΠΛΗΡΩΜΕΝΟΙ ΕΚΤΕΛΕΣΤΕΣ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΑΛΛΟ ΤΡΟΠΟ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΕΠΙΠΤΩΣΗ ΣΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ. ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΝΕΩΝΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΟΙ ΚΑΡΤΕΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΑ ΚΠΑ. ΝΑ ΠΑΓΩΣΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ, ΟΙ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ. ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΕΡΓΟ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΧΩΡΙΣΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΟΥΤΕ ΤΟΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΜΑΣ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΝΑ ΖΗΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΤΟΥ ΣΤΕΡΩΝΤΑΣ ΤΟΥ ΤΗ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΠΗΓΗ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ ΑΝΘΡΩΠΕ ΜΟΥ !

      Διαγραφή
    2. ΣΥΜΦΩΝΩ.ΑΣ ΠΑΡΕΙ ΑΠΟΦΑΣΗ Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΣΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΩΝ ΚΠΑ. ΑΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΑΜΦΙΒΑΛΛΩ ΑΝ ΘΑ ΠΕΤΥΧΕΙ ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΠΑΙΞΟΥΝ ΝΟΜΟΤΑΓΕΙΣ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΛΗ ΤΗ ΔΟΥΛΙΑ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΣΕ ΕΝΑΝ ΑΓΩΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΠΟΥ ΣΥΝΑΛΛΑΣΣΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΟΑΕΔ.

      Διαγραφή
  9. Ακριβως ποτε θα παρουμε τα επιδοματα μας;ρωτατε αν εχουμε να φαμε που περιμενουμε πως κ πως το ταμειο.σκεφτητε λιγο κ εμας.ειμαστε κ εμεις υπερ σας και κατανοουμε τον αγωνα σας.αλλα σκεφτητε και εσεις τον αγωνα τον δικο μας που περιμενουμε πως και πως τα χρηματα για να ζησουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ρε παιδια εμενα μπορει να μ απαντησει καποιος γτ καιγομαι?η καρτα μ εληγε 30/7...γυρισα αθηνα 31/7 και πηγα ν ανανεωσω αφου εχω περιθρωιο 5 μερες μετα...

    Ομως 31/7 σταση εργασιας κι απο τοτε απεργια....τι μπορω να κανω?μ εχουν διαγραψει ηδη ή λογω απεργιας θα μπορεσω ν ανανεωσω μολις ανοιξει ο οαεδ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. kai emena h karta anergias mou elikse xthes 4.8 kai exo alles pente meres perithorio an sinexistei h apergia ti tha ginei tha xasoume tin karta? kai eimai kai epitixon se ena programma poy xreiazete h karta anergia...ti tha ginei?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΠΟΥ ΑΝΑΓΚΑΖΕΤΕ ΤΟΣΟ ΑΝΕΡΓΟ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΨΩΜΙ ΝΑ ΦΑΕΙ , ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΔΟΥΛΕΙΑ , ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΣΑΣ ΟΥΤΕ ΓΑΛΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ! ΑΙΣΧΟΣ !

    ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ "ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ" ΠΟΥ ΛΗΓΕΙ Η ΚΑΡΤΑ ΤΟΥΣ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΕΤΡΑΝΕ ΟΙ ΜΕΡΕΣ ΠΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΟΙ ΚΑΚΟΜΑΘΗΜΕΝΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΟΥ ΟΑΕΔ !

    ΕΛΕΟΣ !

    ΒΡΕΙΤΕ ΑΛΛΟΝ ΤΡΟΠΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΣΑΣ , Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ , ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥ ΝΑ ΖΗΣΕΙ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε ανώνυμε κι εσυ και όλοι οι άλλοι το έχετε παρακάνει. Ψωμί και γάλα δεν έχετε επειδή σας απέλυσαν και σ αυτό δεν φταίει ο ΟΑΕΔ όπως δεν φταίνε και οι υπάλληλοι που δεν παίρνετε το επίδομα. Τα παράπονά σας στη Διοίκηση και στο Υπουργό. Με το πάτημα ενός κουμπιού θα τα παίρνατε.Πέρα απο εσας εχουμε και εμείς το δικαίωμα της εργασίας. Εχουμε και εμείς παιδιά και οικογένειες. Δεν είμαστε διαφορετική κάστα απο εσας. Τώρα εαν εσας το πρόβλημά σας είναι που ακόμα έχουμε δουλειά, να το ξεπεράσετε γιατί εμείς θα αγωνιζόμαστε. Εσάς δεν σας είδαμε κάπου να αγωνίζεστε.Σε λίγο το επίδομα θα τελειώσει. Τότε με ποιούς υπαλλήλους θα ασχολειθείται; Με του ΟΑΕΔ που δεν σας βρίσκουν δουλειά. Αντε αντι να ασχολείστε και συνέχεια να τα βάζετε με τους υπαλλήλους, κουνηθήτε ,κάντε κάτι, ΕΛΑΤΕ ΑΥΡΙΟ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΟΑΕΔ, ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΣΑΣ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΜΑΣ.ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΔΙΧΑΣΜΕΝΟΙ

      Διαγραφή
    2. ΣΟΒΑΡΟΛΟΓΕΙΤΕ ΚΥΡΙΕ/ΚΥΡΙΑ ; Ο ΠΡΩΗΝ ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ ΠΟΥ ΜΕ ΑΠΕΛΥΣΕ ΦΤΑΙΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΛΑΒΑ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ; KAI ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΚΙ ΕΓΩ ΕΧΩ ΑΠΕΡΓΗΣΕΙ ΚΥΡΙΕ/ΚΥΡΙΑ ΓΙΑ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΑ ΑΛΛΑ ΠΟΤΕ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΩΝ ΜΟΥ , ΜΗΝ ΤΑ ΙΣΟΠΕΔΩΝΟΥΜΕ ΟΛΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΘΕΤΩ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΟΥ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟ :

      ΒΡΕΙΤΕ ΑΛΛΟΝ ΤΡΟΠΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΣΑΣ , Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ , ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥ ΝΑ ΖΗΣΕΙ !

      Διαγραφή
    3. συνάδελφε καλά τα λες.
      Και εμείς, που απεργούμε δεν πληρωνόμαστε, και εγώ έχω παιδιά και δάνειο και δεν ξέρω πως θα βγάλω το μήνα, δεν το κάνουμε για να εκδικηθούμε τους ανέργους αύριο θα είμαστε άνεργοι εμείς.
      Την τετάρτη όμως που θα είναι 1000 άτομα έξω από την υπηρεσία από τις 7:00 το πρωί πάλι θα τους εξυπηρετήσουμε. όλοι αυτοί που μας βρίζουν, ας έρθουν να περάσουν μια μέρα δίπλα μας στο γκισέ να μην προλαβαίνουν ούτε τουαλέτα να πάνε από τον κόσμο. Συμφωνώ ότι η απεργία δεν είναι λύση με τον κόσμο να ταλαιπωρείται, όταν δεν έχεις άλλο μέσο όμως τι κάνεις? Ας είμαστε άνθρωποι πάνω από όλα.

      Διαγραφή
  13. Οι πληρωμές έχουν δρομολογηθεί,ήδη εχουν σταλεί προς τις Τράπεζες για να πιστωθουν τα χρήματα.
    Αντί για Παρασκευή δηλαδή,καποιοι θα πληρωθουν Τρίτη ή Τετάρτη.
    ----
    Όσο για τις ημερομηνίες που εχασαν κάποιοι δικαιούχοι με υπαιτιότητα των απεργών,δεν θα δημιουργήσουν πρόβλημα στα δικαιώματά τους, καθώς θα υπάρξει μέριμνα.
    Μην διαδίδετε πληροφορίες που δεν γνωρίζετε και υπονομέυετε τον αγώνα μας.
    ---
    Όσο για τον αγανακτισμένο δικαιούχο,είναι ατυχής η έκφραση του να μας αποκαλεί κακομαθημένους υπαλλήλους του ΟΑΕΔ,καθώς και εμείς έχουμε το δικαίωμα να διεκδικούμε και να αγωνιζόμαστε.
    Αν ήμασταν κακομαθημένοι δημόσιοι υπάλληλοι, θα είχαμε επιλέξει άλλο Οργανισμό, όχι τον ΟΑΕΔ που έχει να αντιμετωπίσει ημερησίως 800-1000 ατομα,με την αγωνία,το αγχος , την απελπισία και ότι αλλο ακολουθεί εναν συνάνθρωπο μετά από μια απόλυση ή μια παρατεταμένη αποχή απο τους εργασιακους χώρους, καθως και την δεδομένη οικονομική του δυσκολία.
    Προσπαθούμε και εμεις να ανταπεξέλθουμε με ότι μέσα μας διαθέτουν,προσπαθώντας στο ωράριο το δικό μας να αποβάλλουμε τις δικές μας προσωπικές ανησυχίες , καθώς δεν ζούμε και εμείς σε γυάλινο κόσμο,αρκετοί από εμάς έχουμε συζύγους απολυμένους.
    Δεν ωφελεί αυτός ο φανατισμός,αν είναι βέβαια αυθόρμητος και όχι προϊον υπονόμευσης δίκαιων απαιτήσεων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ευχαριστούμε πολύ για την ενημέρωση; αλλά υπάρχει κάποιο νέο την Τετάρτη θα συνεχιστεί η απεργία; μην χάσουμε και την κάρτα ανεργίας..ταξίδεψα από επαρχία για να έρθω να κάνω την ανανέωση της Αθήνα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για την Τετάρτη θα υπάρξει απόφαση αύριο ! Για την ανανέωση της κάρτας μπορείτε να την ανανεωσετε σε οποία πόλη θέλετε και σε κάθε περίπτωση δεν θα διαγράφουν κάρτας εξαιτίας της απεργίας

      Διαγραφή
    2. καλό πράμα η ευγένεια. Οσον αφορά το ταξίδι απο την επαρχία εδω και ενα χρόνο το λιγότερο οι κάρτες μπορούν να ανανεωθούν όπου κι αν βρίσκεσθε

      Διαγραφή
  15. απλά ρωτάω γιατί είμαι επιτυχών σε ένα πρόγραμμα που λέγετε vouncher και θα το παρακολουθήσω στην Αθήνα, οπότε αν συνεχιστεί η απεργία και γυρίσω πίσω δεν νομίζω να υπάρξει πρόβλημα που θα την ανανεώσω από την πόλη μου? εξάλλου πανελλαδική είναι η απεργία δεν νομίζω να τα βρω σκούρα και να μου το αρνηθούν..?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΑΝΕΩΣΕΙΣ ΚΑΡΤΩΝ???ΕΙΔΙΚΑ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ Κ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΑΝΕΩΣΟΥΜΕ ΣΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΚΠΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΘΑ ΜΑΣ ΔΕΧΤΟΥΝ ΑΝ ΟΙ ΚΑΡΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΛΗΞΕΙ ΛΟΓΩ ΑΠΕΡΓΙΑΣ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Παιδιά το καλοκαιρινό επίδομα πέρυσι μου είπαν ότι δόθηκε τέλος Ιουλίου.Μήπως ξέρει κανείς τι θα γίνει φέτος? Ή μήπως το κατήργησαν κι αυτό οι αλητήριοι της κυβέρνησης σιωπηρά που μόνο να καταστρέφουν ξέρουν. Καλό αγώνα
    Μέλος του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΑΠΟΛΥΣΤΕ ΤΟΥΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΤΕ ΤΙΣ ΚΑΡΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΝΕΟ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ Η ΑΠΕΡΓΙΑ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΔΗΛΑΔΗ ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ ? ΠΑΡΑΔΙΔΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΔΥΟ 48ΩΡΕΣ ????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο αγώνας συνεχιζετΑι αυτο αποφάσισε η συνέλευση , απλά με άλλες μορφές και ξανά απεργίες και συνέλευση , φαντάζομαι θα βγει ανακοίνωση !

      Διαγραφή
  21. το χασαμε το παιχνιδι μαγκες.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Σας παρακαλώ ενημέρωστε μας για να μη μαζευτούμε 1000 άτομα αύριο στα παραρτήματα του ΟΑΕΔ, όσοι χρειαζόμαστε ανανέωση κάρτας και έχει λήξει η κάρτα μας (κι εμένα 31/07 είχε ημερομηνία) πρέπει όλοι να έρθουμε αύριο για ανανέωση ή θα ανανεώνονται εώς πχ την Παρασκευή.
    Ευχαριστώ,
    Μαριάννα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα ενημερωθείτε μην αγχωνεστε! Για το πως θα γινει

      Διαγραφή
  23. ΑΥΡΙΟ ΔΗΛΑΔΗ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΊ ΚΑΝΟΝΙΚΑ Ο ΟΑΕΔ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ...μόνο λίγο καιρο ξαποσταίνει και ξανά προς τη δόξα τραβά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. καλησπέρα! ήθελα να ρωτήσω για αύριο έχει παρθεί απόφαση θα λειτουργεί κανονικά ο ΟΑΕΔ; ρωτάω απλά για να μην τρέχω τσάμπα.
    Ευχαριστώ
    Ζένια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Οι υπηρεσίες λειτουργούν σήμερα κανονικα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. ΟΙ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΟΥΝ. ΧΙΛΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΝΑ ΧΑΣΩ ΕΝΑ ΜΙΣΘΟ , ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. κατανοω για τις απεργιες και τα σιναφι αλλα τουλαχιστον οταν παιρνω ενα γαμωτηλεφωνο να ρωτησω ποτε παιρνω το επιδομα μου που επρεπε να το παρω απο την παρασκευη να εχετε το σθενος να απαντατε αντι να το κλεινεται στην μουρη...γιναμε και ενοχλιτικοι για να ρωτησουμε κατι που στην τελικη το δικαιουμαστε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή