oaednews

Τρίτη 13 Αυγούστου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ- ΚΟΙΝ .ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 2013 -2014

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ και ΠΡΟΝΟΙΑΣ
ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ
 
 







ΔΙΟΙΚΗΣΗ
 
 




     ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
                                                                                  Αθήνα,13-08-2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Τετάρτη 14 Αυγούστου 2013 ξεκινά η διαδικασία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής των δικαιούχων και παρόχων τουριστικών καταλυμάτων που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο Πρόγραμμα «Επιδότηση Διακοπών Εργαζομένων, Ανέργων και των Οικογενειών αυτών με Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού έτους 2013 – 2014». Ο αριθμός των ωφελουμένων από το νέο πρόγραμμα ανέρχεται στις 110.000 άτομα.


Το Πρόγραμμα αφορά στην επιδότηση διακοπών διάρκειας έως 6 ημέρες (από μία έως πέντε διανυκτερεύσεις) που μπορούν να πραγματοποιηθούν από την 16.09.2013 έως την 31.07.2014 σε τουριστικά καταλύματα7 που έχουν συμπεριληφθεί στο Μητρώο Παρόχων του ΟΑΕΔ. Η επιδότηση θα πραγματοποιηθεί με τη χορήγηση Επιταγής Κοινωνικού Τουρισμού στους δικαιούχους που θα επιλεγούν κατόπιν διαδικασίας μοριοδότησης.

Οι δικαιούχοι, εργαζόμενοι και άνεργοι που πληρούν συγκεκριμένες προϋποθέσεις, όπως αυτές ορίζονται στη Δημόσια Πρόσκληση, θα υποβάλλουν αποκλειστικά ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής για αυτούς και τα ωφελούμενα μέλη τους μέσω του Διαδικτυακού Τόπου του ΟΑΕΔ μέχρι την 10η Σεπτεμβρίου 2013 και ώρα 12η μεσημβρινή. Μετά την υποβολή της ηλεκτρονικής αίτησης συμμετοχής τους και μέχρι την 10η Σεπτεμβρίου 2013 και ώρα 14:00 οι δικαιούχοι οφείλουν να προσέλθουν στα ΚΠΑ2 της περιοχής τους για την εκτύπωση και υπογραφή της αίτησης και για την επίδειξη/ υποβολή των δικαιολογητικών της Δημόσιας Πρόσκλησης.

Οι υποψήφιοι πάροχοι (ξενοδόχοι κ.λπ.):
α) επισκέπτονται το Κ.Π.Α. της περιοχής τους προκειμένου να παραλάβουν κλειδάριθμο για την αίτησή τους και την πρόσβαση στο σύστημα,
β) υποβάλλουν αποκλειστικά ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής μέσω της Διαδικτυακής Πύλης του ΟΑΕΔ, στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.oaed.gr μέχρι την 10η Σεπτεμβρίου 2013 και ώρα 15:00. Όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά των παρόχων, όπως αυτά ορίζονται στη Δημόσια Πρόσκληση, θα σαρώνονται και θα αποστέλλονται στις αρμόδιες Υπηρεσίες ηλεκτρονικά μέχρι την ως άνω καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεών τους.


Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους όρους και τις προϋποθέσεις του Προγράμματος οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αντλήσουν από τη Δημόσια Πρόσκληση (www.oaed.gr).

18 σχόλια:

  1. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί μέσα στα τόσα προβλήματα που έχει η υπηρεσία μου , αφού είμαστε 4 μόνιμοι υπάλληλοι και εγώ είμαι αρμόδιος στα προγράμματα, γιατί να φορτωθώ και το πρόγραμμα επιδότησης των διακοπών, Να το δώσουν οι κ.κ. που εντάχθηκαν τον Ιούλιο του 2013 στο μόνιμο προσωπικό του ΟΑΕΔ και μόνο στον ΟΑΕΔ δεν είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. χα,χα,χα.να'σαι καλα με τα αστεια σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. πριν την εορτή της Παναγίας θα μας βγει η παναγία με το πρόγραμμα αυτό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΒΓΟΥΝ ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ , ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΟΛΥΘΟΥΝ ΔΗΛΑΔΗ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΕ Ή ΕΞΑΝΤΛΗΣΑΜΕ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΚΑΙ ΤΗ ΜΑΧΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΜΕ 2 48 ΩΡΕΣ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το ότι θέλουν να υποδεχτούμε πάλι τα μιλιούνια κόσμου μέσα στις άδειες προσωπικού, να έχουν καταχωρηθεί- ελεγχθεί όλες οι αιτήσεις των δικαιούχων μέσα σε 19 εργάσιμες και όλα να ολοκληρωθούν πριν να ανακοινωθούν το Σεπτέμβρη οι πίνακες με τους "διαθέσιμους" συναδέλφους πώς να το χαρακτηρίσω?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ρωτα τον Βρουτση που ειναι ο αναρμοδιος αρμοδιος

      Διαγραφή
  6. ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 13/08/13 ΤΟ ΠΡΩΙ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 14/08/2013..ΘΑ ΤΑ ΦΥΤΕΨΟΥΜΕ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΑΣ Ή ΑΠΛΟΥΣΤΑΤΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΕΝΑ ΜΠΑΧΑΛΟ..ΘΥΜΩΝΩ ..ΠΟΛΥ ΘΥΜΩΝΩ..ΚΥΡΙΩΣ ΓΙΑΤΙ ΕΝΩ ΜΟΥ ΕΧΕΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΜΟΥ ΣΤΕΡΗΣΕΙΣ 250 ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΕΞΑΓΓΕΛΕΙΣ ΝΕΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ..ΤΕΛΙΚΑ ΘΕΣ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ ΚΠΑ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΑ!ΤΕΛΙΚΑ ΘΕΣ ΝΑ ΜΕ ΕΞΑΓΡΙΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΩ ΚΑΘΕ ΜΕΣΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΟΥ ΚΑΝΩ ΜΕΓΑΛΟ ΣΑΜΑΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΑΝΤΕ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ !!! ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΙΝΗΝΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΛΕΓΑΜΕ ΟΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ??ΣΑΝ ΝΑ ΜΗ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΚΑΝΟΥΜΕ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εγω μαθαίνω ότι την Παρασκευή έγινε καταληψη στο ΚΠΑ Αθηνών και σήμερα στο ΚΠΑ Ηρακλείου. Άρα οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται. Λείπει η ενημέρωση. Δώστε μας τη δυνατότητα να συμμετέχουμε όλοι. Όσοι τουλάχιστον δεν θελουμε να βγάλουν τα κάστανα απο τη φωτιά οι άλλοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΜΟΝΟ ΩΣ ΚΑΚΟΓΟΥΣΤΟ ΑΣΤΕΙΟ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΕΚΛΑΒΩ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΒΓΗΚΕ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ. Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΟΑΕΔ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΕΚΘΕΤΕΙ ΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΗΣ (ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΛΟΓΩ ΑΔΕΙΩΝ ΣΤΑ ΚΠΑ) ΠΟΥ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΔΙΕΚΠΑΙΡΕΩΣΟΥΝ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ - ΙΣΩΣ ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟΣΚΟΠΕΙ ΣΤΟ ΝΑ ΜΑΣ ΕΚΘΕΣΕΙ ΑΝΕΠΑΝΟΡΘΩΤΑ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ. ΚΑΛΩ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΝΑ ΛΑΒΕΙ ΑΜΕΣΑ ΘΕΣΗ. ΕΠΙΣΗΣ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΩ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΑ ΚΠΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ ΣΕ ΝΕΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΜΕ ΕΝΤΑΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Εχω προσπαθήσει να υποβάλλω αίτηση στο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού τουλάχιστον 20 φορές μέσω της αντίστοιχης φόρμας απο την σελίδα σας στον ΟΑΕΔ και μου βγάζει "μήνυμα σφάλματος" ότι δεν γράφω σωστά το ΑΦΜ ή το ΑΜΚΑ.

    Τελικά δουλεύει το σύστημα ή όχι ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Εμένα μου βγάζει οτι ειναι λάθος οι μορφές των ημερομηνιων. Οπως και να γράφω τις ημερομηνιες.Μάλλον δεν δουλεύει!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Εμένα μου Βγάζει συνέχεια λάθος στις ημερομηνίες !! Μάλλον μπλόκαρε . Θα δοκιμάσω πάλι αύριο το πρωί!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Δοκίμασες ως
    π.χ. 20/08/2013 φίλε Pano?

    Ο φίλος που καταχωρεί ΑΦΜ και ΑΜΚΑ να είναι σίγουρος ότι το 0 μηδέν δεν γράφεται ως Ο (όμικρον)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Καλησπέρα και πάλι. Πληκτρολογώ κανονικα το ΑΦΜ με μηδέν δηλαδή.
    Να σας πω πως στην σελίδα του ΟΑΕΔ http://www.oaed.gr/images/NEA-ANAKOINWSEIS/ASFALISI/odigieshlaitisistour.pdf και συγκεκριμένα στη σελίδα 6 αναφέρει πως το συγκεκριμένο μήνυμα σφάλματος μπορεί να οφείλεται και σε υπερφόρτωση του συστήματος..
    Το ζήτημα είναι πως δεν ξέρω κάποιον που να έχει ολοκληρώσει την καταχώρηση επιτυχώς..

    Για τον φίλο που έχει πρόβλημα στη καταχώρηση ημερομηνίας να πούμε πως επιλέγει την ημερομηνία απο το τετραγωνάκι δεξιά και δεν την πληκτρολογεί μόνος οπότε βγάζει τη σωστή φόρμα δε γίνεται να κάνεις λάθος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Και μενα μου βγαζει προβλημα στην ημερομηνια και την εχω γραψει με καθε τροπο και με το κουτακι διπλα..Τι να πω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Kalispera, thele na se rwthsw gia tis epitages koinwnikoou tourismou, sta apotelesmata pou anartithikan den eimai stous dikaiouxous. H aitiologiua onws pou grafetai den isxyei giati pragmati perysi eixa 50 enshma apo to ika. Xerete pou mporw na apeythynthw? Giati ta thll tou oaed eiai panta kateilhmmena

    ΑπάντησηΔιαγραφή