oaednews

Τρίτη 13 Αυγούστου 2013

Έτσι θα γίνουν οι μετατάξεις στο Δημόσιο

Στην τελική ευθεία μπαίνει η διαδικασία της κινητικότητας στο δημόσιο, καθώς από χθες δόθηκε στη δημοσιότητα η εγκύκλιος του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης που προβλέπει βήμα βήμα τη διαδικασία των μετατάξεων στο Δημόσιο.
Η εγκύκλιος καθορίζει τη διαδικασία μοριοδότησης των υπαλλήλων που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα από την οποία θα κριθεί η μετακίνησή τους στους νέους χώρους εργασίας.
Υπάλληλοι με αυξημένα τυπικά προσόντα θεωρούνται όσοι έχουν πτυχίο, μεταπτυχιακό, διδακτορική ή είναι απόφοιτοι της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και ξέρουν ξένες γλώσσες Προτεραιότητα για μετακίνηση σε υπηρεσίες όπου έχει διαπιστωθεί έλλειψη προσωπικού έχουν οι υπάλληλοι με αυξημένα «τυπικά» προσόντα, ενώ βασικό κριτήριο παραμένει ο τρόπος εισαγωγής στο ΑΣΕΠ, με όσους μπήκαν στο Δημόσιο μέσω ΑΣΕΠ να έχουν περισσότερα μόρια, γράφει Το Έθνος.
Μηδενική μοριοδότηση προβλέπεται για όσους προσλήφθηκαν με σχέση εργασίας ορισμένου χρόνου ή με συμβάσεις εργασίας και μετά μονιμοποιήθηκαν.
Αρνητική μοριοδότηση θα έχουν όσοι έχουν υποπέσει σε πειθαρχικά παραπτώματα και για τους οποίους υπάρχουν τελεσίδικες αποφάσεις.
Για την αξιολόγηση λαμβάνονται υπόψη οι εκθέσεις υπηρεσιακής αξιολόγησης των τελευταίων οκτώ ετών.
Οι δημόσιοι υπάλληλοι έχουν 15 μέρες προθεσμία, από την ημέρα των ανακοινώσεων του υπουργείου, να δηλώσουν κατά σειρά τους φορείς προτίμησης όπου θέλουν να μετακινηθούν.
Θα προηγηθούν εκείνοι με τη μεγαλύτερη βαθμολογία και οι υπόλοιποι θα επιλέξουν θέσεις που έχουν μείνει κενές.
Αν κάποιος υπάλληλος δε δηλώσει φορέα προτίμησης, θα θεωρηθεί πως έχει δηλώσει το σύνολο των θέσεων όπως αυτές αναφέρονται στην ανακοίνωση του υπουργείου και σύμφωνα με το Έθνος θα μεταταχθούν οπουδήποτε χωρίς άλλη διαδικασία. Αν κάποιος υπάλληλος δεν εμφανιστεί στη νέα του υπηρεσία, εφόσον επιλεγεί, θα απολυθεί άμεσα Το ΑΣΕΠ θα ανακοινώσει τον τελικό συνολικό πίνακα της κινητικότητας, ανά ειδικότητα υπαλλήλων, βάσει του οποίου θα γίνει η μεταφορά τους με σειρά προτεραιότητας και μέχρι να καλυφθεί ο αριθμός των κενών θέσεων.

Ποια είναι όμως τα 8 βήματα για την κινητικότητα στο Δημόσιο;

1. Οι φορείς πρέπει να υποβάλλουν τα αιτήματά τους σχετικά με τις ελλείψεις στις υπηρεσίες τους, ανά κατηγορία, κλάδο και ειδικότητα
2. Μέσα σε 10 μέρες από την αποστολή των αιτημάτων, το ειδικό συμβούλιο γνωμοδοτεί για τις κενές θέσεις και τα απαιτούμενα προσόντα για να καλυφθούν αυτές καθώς και τη σειρά προτεραιότητας των φορέων στους οποίους θα καλυφθούν οι ανάγκες
3. Το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης με ανακοίνωση στην εφημερίδα της κυβέρνησης καθορίζει τη σειρά προτεραιότητας των φορέων, τον αριθμό των υπαλλήλων που θα μετακινηθούν και τα απαιτούμενα προσόντα
4. Μέσα σε 10 μέρες, οι φορείς με το πλεονάζον προσωπικό καλούνται να καταρτίσουν πίνακες για το ποιοι υπάλληλοι έχουν τα προσόντα να καλύψουν τις κενές θέσεις
5. Όσοι έχουν βγει σε διαθεσιμότητα και έχουν τα απαιτούμενα προσόντα κάνουν αίτηση και δηλώνουν προτίμηση στους φορείς όπου θέλουν να μετακινηθούν
6. Τα συμβούλια των υπουργείων αναρτούν τον συνολικό πίνακα που έχει προκύψει με βάση τις αιτήσεις των υπαλλήλων, τους πίνακες φορέων και σε συνδυασμό με τα κριτήρια μοριοδότησης
7. Οι πίνακες με τη βαθμολογία που ανταποκρίνεται στις κενές θέσει αποστέλλονται στο ΑΣΕΠ, το οποίο μετά θα αναρτήσει συνολικό πίνακα ανά ειδικότητα
8. Οι υπάλληλοι μεταφέρονται με σειρά προτεραιότητας μέχρι να καλυφθεί ο αριθμός των κενών θέσεων

Πηγή: newsit.gr

5 σχόλια:

  1. Προσληψεις μεσω ΑΣΕΠ που μοριοδοτούνται θεωρουνται και εκεινες που εγιναν με "φωτογραφικες" προκυρηξεις?λιγα χρονια πριν και ενα μηνα πριν τις εκλογες??


    Ας μου πει καποιος παρακαλω,
    ποιες ακριβως ειναι οι διαφορες αναμεσα σε εκεινους που προσληφθηκαν με την "σφραγιδα" του ΑΣΕΠ και
    σε εκεινους που προσληφθηκαν πριν να ιδρυθει ο ΑΣΕΠ (αρα δεν υπαρχει "σφραγιδα"),
    ΚΑΙ ΠΟΥ ομως εχουν δωσει το "αιμα τους" κυριολεκτικα τοσα χρονια στον ΟΑΕΔ....


    (και βεβαια δεν αναφερομαι στις προσληψεις μεσω γραπτου διαγωνισμου)

    * παρακαλω να δημοσιευθει!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΞΙΟΣ! Ο ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΜΙΖΕΡΕΙΑΣ Ο ΚΥΡΙΟΣ! ΤΟ ΜΟΝΟ ΑΣΧΗΜΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΗΡΘΑΝ ΣΑΝ ΚΟΜΗΤΕΣ 1500 ΑΤΟΜΑ ΑΠΟ ΟΕΚ - ΟΕΕ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΤΟΥΝ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΟΥ ΟΑΕΔ.ΤΡΑΓΙΚΟ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΤΟΥ ΟΑΕΔ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΜΕΝΟΥΝ!
      ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ!

      Διαγραφή
  2. το ποσο ηλιθιοι ειναι θα φανει οταν καποιος με διδακτορικο θα σπρωχνει καροτσακια και ραντζα στα νοσοκομεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΑΠΟ ΟΕΚ ΟΕΕ ΟΑΕΔ Η ΑΠΟ ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΕΡΧΟΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΟΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ.
    ΤΟ ΟΤΙ ΕΚΛΕΙΣΕ Η ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΗΚΑΝ ΑΛΛΟΥ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΕΠΙΛΟΓΗ.
    ΟΜΩΣ Η ΕΠΑΡΣΗ ΚΑΙ Η ΔΗΘΕΝ ΑΝΩΤΕΡΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΕΝΤΟΠΙΣΕΙ ΠΩΣ ΕΠΙΔΕΙΚΝΎΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΚΑΤΑΚΡΙΤΕΑ.

    ΤΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΑ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΣ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΠΩς ΔΕΝ ΤΑ ΠΗΡΕ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΓΚΙΣΕ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΔΙΟ,ΚΑΙ ΑΣ "ΜΑΖΕΥΤΟΥΝΕ" ΛΙΓΟ ΠΟΥ ΘΕΩΡΟΥΝ ΕΑΥΤΟΥΣ ΑΝΩΤΕΡΟΥς (ΚΑΛΑ ΤΑ ΕΙΠΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ)

    ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΟ "ΠΕΡΑΣΤΙΚΟΙ" ΚΑΙ "ΜΟΝΙΜΟΙ" ΕΝΑ ΝΑ ΘΥΜΙΣΩ.ΟΛΟΙ ΣΤΟ Υ. ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΝΗΚΟΥΜΕ

    ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΡΑΓΙΚΟ ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ Η ΑΠΟΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ ΑΠΟ ΕΜΑΣ


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. γιατι δημοσιευονται αρθρα που μονο τη ριξη μπορουν να επιφερουν παρα την ενοτητα! αν η ανθρωποφαγια μπει αναμεσα μας τοτε ελα να μετρηθουμε μεθαυριο στη συνελευση που θα κανουμε! για να δουμε αν στραβουσωμε ολοι εμεις - οεκ και οεε - και δεν συμμετασχουμε στην απεργια κ παμε κανονικα στη δουλεια μας! ολα τα κπα θα ανοιξουν εστω κ με τρια η τεσσερα ατομα! κ δεν θα μπορειτε να μας πειτε τιποτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή