oaednews

Τρίτη 14 Μαΐου 2013

Υπεγράφη η νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας

Στην υπογραφή νέας Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με ισχύ 6 μηνών, κατέληξαν αργά το μεσημέρι οι κοινωνικοί εταίροι πλην του ΣΕΒ ο οποίος αντιπρότεινε «πρωτόκολλο συμφωνίας επί βασικών θεμάτων και αρχών».

Συγκεκριμένα ο ΣΕΒ υποστήριξε ότι «εκ του μνημονίου έχει περιοριστεί δραματικά ο ρόλος των κοινωνικών εταίρων και υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, αποτελεί παρωδία».
Από νωρίς το πρωί οι κοινωνικοί εταίροι και οι επαγγελματικές οργανώσεις προσπάθησαν να βρουν τη «χρυσή τομή» στο ζήτημα του επιδόματος γάμου για το οποίο υπήρξαν διαφορετικές προσεγγίσεις. Συγκεκριμένα, η ΓΣΕΕ και οι επαγγελματικές οργανώσεις συμφώνησαν να συμπεριληφθεί στη νέα συλλογική σύμβαση εργασίας το επίδομα γάμου με συγκεκριμένο ποσοστό, ωστόσο ο ΣΕΒ διαφώνησε και αρνήθηκε να υπογράψει τη νέα σύμβαση.
Ειδικότερα, ο ΣΕΒ υποστήριξε ότι τα μέλη του καταβάλλουν ήδη το σχετικό επίδομα και διαφωνεί με τη συμβατική αποτύπωση του επιδόματος, επικαλούμενος σχετική απόφαση της χθεσινής γενικής του συνέλευσης, σύμφωνα με την οποία οι επιχειρήσεις-μέλη του θα συνεχίσουν να καταβάλουν το επίδομα γάμου, που προβλέπει σήμερα ισχύουσα ΕΓΣΣΕ, και δεν θα κάνουν χρήση του δικαιώματος μονομερούς περικοπής του, που παρέχει ο νόμος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου