oaednews

Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

Επιδοτούμενη κατάρτιση για 8.500 στον αγροτικό τομέα

Μέσα στον Ιούνιο θα ξεκινήσει η υποβολή αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους για συμμετοχή στη νέα δράση επιδοτούμενης κατάρτισης 7.000 ανέργων και 1.500 αυτοαπασχολούμενων και υποαπασχολούμενων στον αγροτικό τομέα, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εθνικό Αποθεματικό Απροβλέπτων».
Ωφελούμενοι του προγράμματος είναι άνεργοι, αυτοπασχολούµενοι (µέλη αγροτικών συνεταιρισµών) και υποαπασχολούµενοι στον αγροτικό τοµέα και οι προϋποθέσεις συμμετοχής είναι α) να έχουν εισόδημα από αγροτική δραστηριότητα και β) το συνολικό ετήσιο οικογενειακό εισόδηµά τους να µην υπερβαίνει το αντίστοιχο όριο της φτώχειας ανάλογα µε τον αριθµό των οικογενειακών µελών.
Στόχος είναι η κατάρτιση στον αγροτικό τομέα σε αντικείμενα σχετικά με δυναμικά είδη καλλιεργειών και εκτροφών, παραγωγή ποιοτικών αγροτικών προϊόντων κ.λπ., στις 8 Περιφέρειες Αμιγούς Στόχου 1: Ανατολική Μακεδονία-Θράκη, Βόρειο Αιγαίο, Δυτική Ελλάδα, Ήπειρος, Θεσσαλία, Ιόνιοι Νήσοι, Κρήτη και Πελοπόννησος. Ο προϋπολογισμός της δράσης ανέρχεται σε 20 εκατ. ευρώ.
Σκοπός της δράσης είναι η παροχή βασικών γνώσεων και δεξιοτήτων σε ανθρώπους που ενδιαφέρονται να δραστηριοποιηθούν στον πρωτογενή τομέα, ώστε να ανταποκριθούν με επιτυχία στις απαιτήσεις μιας αγροτικής εκμετάλλευσης και αφορμή αποτέλεσε η τάση επιστροφής κυρίως νέων ανθρώπων στην ύπαιθρο, όπου αναζητούν επαγγελματική διέξοδο λόγω της οικονομικής κρίσης.
Το σχεδιασμό και την υλοποίηση της δράσης ανέλαβε ο ΕΛΓΟ "ΔΗΜΗΤΡΑ", μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας αξιολόγησης των προτάσεων που υποβλήθηκαν στο πλαίσιο της ανοιχτής πρόσκλησης για «Αναβάθμιση επαγγελματικών δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού μέσω κατάρτισης στον πρωτογενή τομέα».
Το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Εθνικό Αποθεματικό Απροβλέπτων» αποτελεί το μοναδικό σε ευρωπαϊκό επίπεδο επιχειρησιακό πρόγραμμα με στόχο το μετριασμό των απρόβλεπτων επιπτώσεων των κρίσεων. Ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος που συγχρηματοδοτείται από Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο ανέρχεται στα 186 εκατ. ευρώ και το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του είναι ότι παρεμβαίνει άμεσα και στοχευμένα σε συγκεκριμένες περιοχές, κλάδους ή ομάδες πληθυσμού που πλήττονται από την κρίση.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις δράσεις του ΕΠ «Εθνικό Αποθεματικό Απροβλέπτων»: http://www.epeaa.gr

enet.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου