oaednews

Τρίτη 14 Μαΐου 2013

«Αδειασε» την ΟΛΜΕ η ΑΔΕΔΥ


Χθες συνεδρίασε η ΑΔΕΔΥ, καθώς η ΟΛΜΕ είχε ζητήσει να κηρύξουν 24ωρη απεργία την Παρασκευή, ώστε να καλύψουν τους καθηγητές συνδικαλιστικά. Ωστόσο, η ΑΔΕΔΥ δεν αποδέχτηκε την πρόταση της ΟΛΜΕ για την κήρυξη απεργίας την Παρασκευή, πρώτη ημέρα των Πανελλαδικών.

Οι εκπαιδευτικοί ζήτησαν από την κυβέρνηση να πάρει πίσω την απόφαση για την επιστράτευση και να μην αυξηθεί το ωράριό τους
Οι εκπαιδευτικοί ζήτησαν από την κυβέρνηση να πάρει πίσω την απόφαση για την επιστράτευση και να μην αυξηθεί το ωράριό τους
Αντίθετα αποφάσισε 24ωρη πανελλαδική απεργία για σήμερα σε όλο τον δημόσιο τομέα με αιχμή τα θέματα της παιδείας και συγκέντρωση στα Προπύλαια στις 10.00 π.μ. Επίσης, αποφάσισε την προκήρυξη πανελλαδικής στάσης εργασίας σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες από τις 12.00 μ.μ. έως τη λήξη του ωραρίου την Πέμπτη 16 Μαΐου 2013 -σε συνεννόηση και με τη ΓΣΕΕ, που θα προχωρήσει σε αντίστοιχη αγωνιστική παρέμβαση στον ιδιωτικό τομέα και στις ΔΕΚΟ-, για την πραγματοποίηση συλλαλητηρίου στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 12.30 μ.μ.
Σε ανακοίνωσή της τόνισε, μάλιστα, ότι αποφάσισε να στηρίξει τις αγωνιστικές δράσεις της ΟΛΜΕ, εκδηλώνοντας έτσι έμπρακτα τη συμπαράστασή της σε έναν κλάδο δημοσίων υπαλλήλων που προληπτικά επιστρατεύεται για να μην απεργήσει, ενώ ταυτόχρονα υφίσταται τις μνημονιακές πολιτικές με τη μορφή απολύσεων ή μετακινήσεων και οι οποίες θα προκαλέσουν ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα σε μια ετοιμόρροπη δημόσια εκπαίδευση.
Οι συνδικαλιστές της ΑΔΕΔΥ ζήτησαν, επίσης, άμεση συνάντηση με τον πρωθυπουργό, προκειμένου να ανασταλούν άμεσα όλες οι αποφάσεις που προκαλούν εκρηκτική κατάσταση στον χώρο της παιδείας, με θύματα όχι μόνο τους καθηγητές αλλά και τους ίδιους τους μαθητές και τους γονείς τους.
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ
Πορεία κατά της επιστράτευσης
Την έντονη διαμαρτυρία τους για την επιστράτευση των εκπαιδευτικών πριν λάβουν, όπως είπαν, απόφαση για απεργία εξέφρασαν χθες το απόγευμα εκατοντάδες καθηγητές που συγκεντρώθηκαν στα γραφεία της ΟΛΜΕ και πραγματοποίησαν πορεία προς τη Βουλή.
Οι εκπαιδευτικοί με κεντρικό σύνθημα «Ελλάς Ελλήνων Επιστρατευμένων» κάλεσαν την κυβέρνηση να πάρει πίσω την απόφαση για την επιστράτευση και ζήτησαν για μία ακόμη φορά να μην αυξηθεί το ωράριο των καθηγητών κατά δύο ώρες την εβδομάδα, μέτρο το οποίο -όπως είπαν- θα οδηγήσει στην ανεργία 10.000 αναπληρωτές.
Ορισμένοι καθηγητές κατά τη διάρκεια της πορείας είχαν ντυθεί στα χακί και είχαν φιμώσει το στόμα τους κρατώντας πλακάτ ενάντια στην επιστράτευση. Μόλις οι καθηγητές έφτασαν στο Σύνταγμα, άφησαν συμβολικά κοντά στην πλατεία ένα ομοίωμα τανκ το οποίο στόχευε τους εκπαιδευτικούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου