oaednews

Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

Τα Σουηδικά Συνδικάτα στο Σουηδικό κόσμο τους!!!


Η σουηδική συνδικαλιστική συνομοσπονδία LO κατέστησε σαφές ότι διάκειται ευνοϊκά έναντι της κυβερνητικής πρότασης να τεθεί άμεσα σε ισχύ μια ειδική σύμβαση εργασίας για τους νέους, με προτεινόμενες αποδοχές γι' αυτούς που θα ανέρχονται στο 75% του αντίστοιχου μισθού για τους εργαζόμενους μεγαλύτερης ηλικίας.

Σύμφωνα με την εν λόγω πρόταση, στους νέους προτείνεται αμειβόμενη απασχόληση διάρκειας που θα ισούται με το 75% εκείνης των μεγαλύτερων σε ηλικία εργαζόμενων σε συνδυασμό, όμως, με μια αμισθί καθημερινή μαθητεία του νέου, που θα καλύπτει το υπόλοιπο 25% του ημερήσιου χρόνου εργασίας του μεγαλύτερου σε ηλικία εργαζόμενου.

«Δηλώνουμε υποχρεωμένοι να συνεργαστούμε με τη σουηδική κυβέρνηση με σκοπό να σώσουμε θέσεις εργασίας, δεδομένης της σοβαρής κατάστασης, που επικρατεί σήμερα στην αγορά εργασίας», στη χώρα, τόνισε ο πρόεδρος της LO, Καρλ-Πέτερ Θόρβαλντσον, μιλώντας αργά χθες στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SVT.

Υπενθυμίζεται ότι τους τελευταίους μήνες η ανεργία στις τάξεις των ανθρώπων ηλικίας 15-24 ετών στη Σουηδία έχει εκτοξευθεί στο 22,2% του συνόλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου