oaednews

Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

Πόσα παίρνουν οι βουλευτές στην Ευρώπη - Μια πολύ ενδιαφέρουσα έρευνα

 
Στο σάιτ «Έλληνες φορολογούμενοι» δημοσιεύεται  μια πολύ ενδιαφέρουσα μελέτη για το ύψος των αποζημιώσεων των βουλευτών σε διάφορες χώρες της Ευρώπης. Εκτός από το κυρίως αποτέλεσμα, τν πίνακα δηλαδή με τις απολαβές των βουλευτών στα εθνικά κοινοβούλιο της Ευρώπης, ενδιαφέρον παρουσιάζει και ένα από τα συμπεράσματα των ερευνητών. Ότι το “ταμπού” γύρω από την αμοιβή των βουλευτών, δεν είναι μόνο ελληνικό φαινόμενο. Το θέμα αυτό, περιβάλλεται από “τείχη μυστικότητας” σε πολλά κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.





 «Δεν είναι τυχαίο ότι, αντίθετα με ό,τι συμβαίνει σε άλλα θέματα, δεν υπάρχει ένας πλήρης συγκριτικός πίνακας με τις αμοιβές και τα άλλα προνόμια των βουλευτών, στις διάφορες χώρες της Ευρώπης. Αυτό συμβαίνει επειδή, απλούστατα, είναι πολύ δύσκολο για κάποιον ερευνητή να συγκεντρώσει και να παραθέσει τα στοιχεία αυτά», σημειώνεται στο σάιτ.



Μεταξύ των άλλων συμπερασμάτων είναι ότι οι καλύτερα αμειβόμενοι βουλευτές, με βάση τη “βασική αμοιβή”, είναι της Ιταλίας, και οι χειρότερα αμειβόμενοι είναι οι βουλευτές της Ουγγαρίας Οι χειρότερα αμειβόμενοι βουλευτές κράτους της Ευρωζώνης είναι της Σλοβακίας (€ 1.961 μηνιαίως).

Επίσης στις ιστοσελίδες δώδεκα Κοινοβουλίων, παρέχονται ικανοποιητικές και επαρκείς πληροφορίες για το ζήτημα της αμοιβής των βουλευτών. Αντίθετα, οι ιστοσελίδες 15 Κοινοβουλίων δεν αναφέρονται στο ζήτημα. Μεταξύ αυτών που δεν αναφέρονται, περιλαμβάνονται τα Κοινοβούλια της Ελλάδας και της Κύπρου.
http://www.lifo.gr/now/politics/19060

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου