oaednews

Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

"Βροχή" οι αιτήσεις για συνταξιοδότηση από το προσωπικό της Βουλής

"Βροχή" κατατίθενται οι αιτήσεις για συνταξιοδότηση από διευθυντικά στελέχη που ανήκουν στο προσωπικό της Βουλής, σύμφωνα με το Mega, στον απόηχο των εκπεφρασμένων προθέσεων του Γιάννη Στουρνάρα αλλά και του ίδιου του πρωθυπουργού να μπει τέλος στα προκλητικά προνόμια.Από την Τετάρτη, οπότε ο Γιάννης Στουρνάρας είπε ότι θα επαναφέρει τη ρύθμιση με βάση την οποία το υπ. Οικονομικών θα αποφασίζει για τα οικονομικά των υπαλλήλων και όχι η Βουλή, 23 διευθυντικά στελέχη κατέθεσαν αίτηση για συνταξιοδότηση υπό το φόβο ψηφισης της ρύθμισης που θα σημάνει το τέλος του παχυλού εφάπαξ που λαμβάνουν.
Χθες, Δευτέρα, λίγες ώρες μετά την αναφορά του Αντώνη Σαμαρά στο εφάπαξ των υπαλλήλων της Βουλής και σε "σκανδαλώδη προνόμια" κατά την τοποθέτησή του στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό, άλλα 20 τέτοια στελέχη κατέθεσαν σχετικές αιτήσεις.
Ο πρωθυπουργός προανήγγειλε ουσιαστικά την οριστική κατάργηση των προνομίων των υπαλλήλων της Βουλής, λέγοντας:
"Ασφαλώς οι δικαιολογημένες υπερωρίες των υπαλλήλων της Βουλής είναι απολύτως σεβαστές. Αλλά η Πολιτεία θα αποφασίζει για τα οικονομικά τους. Όλοι εκτιμούμε το έργο των υπαλλήλων της Βουλής... Εδώ εκπροσωπούμε την κοινωνία... Άρα, να αναρωτηθούμε: Η κοινωνία τι λέει για όλα αυτά; Τι μας ζητάει; Να εξαιρέσουμε κάποιους όταν στενάζουν όλοι;".
Όπως έλεγαν υπεύθυνοι των υπηρεσιών της Βουλής, με την αποχώρηση των εν λόγω στελεχών θα υπάρξει πρόβλημα στελέχωσης κάποιων τομέων και εξέφραζαν ανησυχία για το πώς θα καλυφθούν τα κενά, με δεδομένο ότι δεν προβλέπεται να γίνουν προσλήψεις στη Βουλή.
Οι μόνες προσλήψεις που ενδεχομένως να γίνουν στο Κοινοβύλιο αφορούν τους στενογράφους που πέρασαν πέρυσι στον σχετικό διαγωνισμό ΑΣΕΠ και ακόμη δεν έχουν προσληφθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου