oaednews

Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012

Ολοκληρώθηκε το 10ο συνέδριο της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών του ΟΑΕΔ

Με τη συμμετοχή αντιπροσώπων απ΄όλη τη χώρα ολοκληρώθηκε χθες το 10ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών ΟΑΕΔ, στην Πορταριά.

Όπως τόνισε μιλώντας στο Ράδιο-ΈΝΑ ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κ. Σταμούλος, «οι εκπαιδευτικοί του ΟΑΕΔ αγωνίζονται για την αναβάθμιση των σχολών Μαθητείας του Οργανισμού. Ενός συστήματος που στήνει γέφυρες με την Κοινωνία της Εργασίας. Αγωνιζόμαστε για την αναδιάρθρωση των εκπαιδευτικών δομών του ΟΑΕΔ, μέσα από μια εκπαιδευτική μεταρρύθμιση που θα αναδεικνύει τον ρόλο της Τεχνικής Εκπαίδευσης ως μοχλού ανάπτυξης και σύνδεσης της με την αγορά εργασίας».


Όπως σημείωσε ο ίδιος, «σήμερα με την κρίση αξιών και οικονομίας δίνουμε την μάχη να εκπαιδεύσουμε νέες και νέους ως ελεύθερες προσωπικότητες, με γνώσεις και δεξιότητες που κατακτώνται στον κόσμο της εργασίας στον εργοδότη και την επιχείρηση.


Έρευνες που διενεργούν τα σχολεία δείχνουν ότι σε ποσοστά 65% σε βάθος 5ετίας μετά την αποφοίτηση οι μαθητές μας εργάζονται στην ειδικότητα που αποφοίτησαν. Γεγονός πολυσήμαντο για την ανάπτυξη της χώρας και την αντιμετώπιση της ανεργίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου