oaednews

Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012

Αλόγιστη στατάλη της Βουλής-Δίνουν 2,5 εκ. ευρώ στο ίδρυμα για τον Κοινοβουλευτισμό

Τη στιγμή που η κυβέρνηση ετοιμάζεται να καταργήσει τα περισσότερα επιδόματα και να πετσοκόψει όσα τη γλυτώσουν και εν μέσω νέου ψαλιδίσματος σε μισθούς και συντάξεις η Βουλή σπαταλά 2,5 εκατομμύρια ευρώ για το Ίδρυμα για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία.

Μάλιστα, το εν λόγω κονδύλι πέρασε στα ψιλά γράμματα, καθώς ο προϋπολογισμός του 2011 προέβλεπε δαπάνη ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η «Καθημερινή», ενώ ο υπερδιπλασιασμός του ποσού δεν μπορεί να αιτιολογηθεί γιατί τα συγκεκριμένα κονδύλια θεωρούνται απόρρητα.

Για την ιστορία, σκοπός του Ιδρύματος, που δημιουργήθηκε, το 2000 είναι η μελέτη και διάδοση των αρχών του Κοινοβουλευτισμού και της Δημοκρατίας. Προφανώς εκείνες τις αρχές για περικοπές που έβγαλε μόλις πριν από λίγες ημέρες αντισυνταγματικές το Ελεγκτικό Συνέδριο ή την υπογείως προωθούμενη εξαίρεση στων υπαλλήλων της Βουλής από το επερχόμενο μαχαίρι.

Μέσα σε αυτό το κλίμα, επίσης, προστίθεται το γεγονός ότι οι βουλευτές συνεχίζουν και διατηρούν αμείωτο το επίδομα γραφείου, τα έξοδα κίνησης και την οικογενειακή παροχή τους. Δέχθηκαν, ωστόσο, μια «γενναία» μείωση στην επιπρόσθετη αμοιβή τους για συμμετοχή σε επιτροπές η οποία από τα 150 ευρώ έπεσε στα 105.

Την ίδια ώρα, ο προϋπολογισμός της Βουλής εμφανίζεται σαφώς μειωμένος σε σχέση με πέρυσι πιθανότατα εξαιτίας των περικοπών σε υπαλλήλους και όχι σε βουλευτές.

Πηγή: Αλόγιστη στατάλη της Βουλής-Δίνουν 2,5 εκ. ευρώ στο ίδρυμα για τον Κοινοβουλευτισμό | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/74990#ixzz2BB1oUcGI

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου