oaednews

Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012

Ερώτηση αναγνώστη προς το Διοικητή του ΟΑΕΔ

Ειμαι 4 χρονια ανεργος με καρτα απο τον ΟΑΕΔ απο τον Νοεμβριο του 2008. Ειχα ιδιωτικη επειχηρηση και δυστυχως δεν ειχα ενσημα του Ι.Κ.Α... πληρωνα στο Τ.Ε.Β.Ε 12 χρονια (αυτος δεν ειναι ελληνικος ασφαλιστικος οργανισμος ειναι σαλλη χωρα? )και κατα το 'νομοθετη' δεν δικαιουμουνα επιδομα ανεργιας..τωρα 4 χρονια με μηδενικο εισοδημα και μακροχρονια ανεργος.
Μου ειπαν στον ΟΑΕΔ οτι το επιδομα 200 ευρω για ενα χρονο το δικαιουνται μονο οι ανεργοι που εχουν παρει επιδομα...
Εγω τι ειμαι κυριε διοικητα? Πλουσιος που πηγαινει καθε 3 μηνες και ανανεωνει την καρτα για χομπυ ε?
Εγω δεν ειμαι Ελληνας φορολογουμενος Γιατι κανετε διακριση?
Ντροπη σαυτους που αμειβονται για να νομοθετουν για μας τους ανεργους που δεν πληρωνομαστε απο πουθενα....

Αναγνώστης.   Πηγή tromaktiko

5 σχόλια:

  1. Μήπως αντί να απευθύνετε το ερώτημα σας στον διοικητή του ΟΑΕΔ , θα έπρεπε να το απευθύνετε σε κάποιον από αυτούς που στείλατε στην Βουλή να νομοθετήσουν ? Γιατί για όλα τα στραβά αυτής της χώρας φταίει ο ΟΑΕΔ , ο Διοικητής του , εμείς οι υπάλληλοι του ?
    Αν και προσωπικά πιστεύω πως έχετε άδικο , όταν ζητάτε να επιδοτηθείτε από τον Οργανισμό Απασχολήσεως ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ , επειδή έκλεισε η επιχείρηση σας.Δεν νομίζω να επιδοτούνται οι επιχειρηματίες που κλείνουν τις επιχειρήσεις τους σε καμία χώρα του πλανήτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. κι επιπλέον το επίδομα ανεργίας είναι ανταποδοτικό..οι μισθωτοί καταβάλλουν εισφορές προκειμένου να τις εισπράξουν ως άνεργοι..άρα το σωστό θα ήταν να συμβεί κάτι ανάλογο και με τον ΟΑΕΕ, τον δικό σας ασφαλιστικό φορέα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτοί αυτοί που στείλαμε-τε στη βουλή να νομοθετούν διόρισαν ικανούς Διοικητές;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Υπαρχουν διοικητες που προτασσουν τα στηθη τους για να υπερασπιστουν πραγματα και αλλοι που γινονται βασιλικοτεροι του βασιλεως...στην πρωτη περιπτωση κοντραρονται με τον πολιτικο προϊσταμενο στη δευτερη διατηρουνε λυκοφιλια για να μην απωλεσουν κεκτημενα...εκει παιζεται το παιχνιδι....Αυτη ειναι η εκτιμηση μου αν και εργαζομαι σε αλλο φορεα του Υπ. Εργασιας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το επίδομα ανεργίας είναι κάτι συγκεκριμένο. Αναφέρεται σε μισθωτούς που κατέβαλαν τις σχετικές εισφορές.
    Θα έπρεπε όμως να υπάρχει κάποιας μορφής ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα για να καλύπτονται και περιπτώσεις σαν τη δική σας. Δυστυχώς, η κοινωνική πολιτική της χώρας έχει αναπτυχθεί αποσπασματικά και η προστασία που παρέχεται είναι ανισομερής. Το όλο σύστημα χρήζει ριζικής επανεξέτασης. Ελέγξτε μήπως δικαιούστε κάποιο προνοιακό επίδομα από τους Δήμους ή την Περιφέρεια. Λυπάμαι που δεν μπορώ να βοηθήσω περισσότερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή