oaednews

Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

ΓΣΕΕ : Να απαντήσει ο ΣΕΒ

Να απαντήσει «με ειλικρίνεια και καθαρότητα αν συμφωνεί ή διαφωνεί με τον ρόλο, τις πρωτοβουλίες, τις προτάσεις και τις απαιτήσεις της τρόικας», ζητάει από τον πρόεδρο του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών, με ανακοίνωσή της, η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδος (ΓΣΕΕ).

«Ο κ .Δασκαλόπουλος υπεραμύνεται δημοσίως του κοινωνικού διαλόγου, όταν σε πρόσφατη πρόσκληση της ΓΣΕΕ για την υπογραφή Εθνικής Σύμβασης, που θα επαναφέρει τον κατώτατο μισθό πριν τις μειώσεις, περιορίστηκε στο να σφυρίζει αδιάφορα», αναφέρει η Συνομοσπονδία και προσθέτει:

«Αφού λοιπόν διαφωνεί γιατί αρνείται να προσέλθει σε διάλογο όπως του είχε ζητηθεί από την ΓΣΕΕ και τους δύο εργοδοτικούς φορείς (ΓΣΕΒΕΕ &ΕΣΕΕ) για την υπογραφή της εθνικής σύμβασης και εκχωρεί στον κ. Τόμσεν το ρόλο του εκπροσώπου του ΣΕΒ του ΣΕΤΕ και άλλων εργοδοτικών φορέων;»

«Προφανώς κοινωνικός διάλογος, όταν άλλα λέγονται δημοσίως, άλλα στην κ. Μέρκελ, άλλα στους κοινωνικούς συνομιλητές και εν τέλει σε εντελώς άλλα συμφωνεί ο πρόεδρος του ΣΕΒ με τις απαιτήσεις της τρόικα, δεν υπάρχει και ούτε μπορεί να υπάρξει και υπεύθυνος γι' αυτό είναι αποκλειστικά ο κύριος Δασκαλόπουλος», καταλήγει η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου