oaednews

Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

«Σήμα κινδύνου» από την Κομισιόν για τη σωτηρία του Erasmus

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα ζητήσει αύριο από τα κράτη μέλη της ΕΕ ένα "ουσιαστικό" συμπλήρωμα για να συνεχίσει τη χρηματοδότηση του προγράμματος για φοιτητές Erasmus και πολλών άλλων προγραμμάτων που στερούνται χρημάτων λόγω των περικοπών που αξιώθηκε να γίνουν στις δαπάνες στον προϋπολογισμό του 2012.
Στους κόλπους της Επιτροπής γίνονται συζητήσεις για να γίνει ένας όσον το δυνατόν πιο ακριβής απολογισμός των αναγκών που υπάρχουν για χρηματοδότηση και το ποσό θα ανακοινωθεί αύριο σε συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσει ο Επίτροπος Προϋπολογισμού Γιάνους Λεβαντόφσκι, ανακοίνωσε σήμερα η Επιτροπή.
Ο Λεβαντόφσκι είχε υπολογίσει τον Ιούνιο ότι οι ανάγκες που υπάρχουν ανέρχονται σε "αρκετά δισεκατομμύρια ευρώ", ενώ ο Γάλλος ευρωβουλευτής Αλέν Λαμασούρ, πρόεδρος της Επιτροπής Προϋπολογισμών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, τις έχει υπολογίσει σε "περίπου 10 δισεκατομμύρια ευρώ".
"Αν δεν έχουμε αυτόν τον διορθωτικό προϋπολογισμό για το τέλος του έτους, η έλλειψη θα ανέρχεται σε 400 εκατομμύρια ευρώ για τη Γαλλία, σε 600 εκατομμύρια ευρώ για την Ελλάδα, σε 900 εκατομμύρια ευρώ για την Ισπανία, σε 150 ως 200 εκατομμύρια ευρώ για τη Βρετανία", προειδοποίησε ο Λαμασούρ.
Οι κυβερνήσεις περιέκοψαν τον προϋπολογισμό του 2012, μειώνοντας τις δαπάνες στα 129 δισεκατομμύρια ευρώ, δηλαδή 4 δισεκατομμύρια λιγότερα απ' όσα είχε προτείνει η Επιτροπή. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είχε εγκρίνει αυτήν την συμφωνία έπειτα από μια μακρά νύχτα διαπραγματεύσεων. Ο προϋπολογισμός της ΕΕ χρηματοδοτείται κατά 80% από τις συνεισφορές των κρατών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου