oaednews

Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΝΕ ΤΑ 31,5 ΔΙΣ..........;

Μεγάλες οι θυσίες για την εκταμίευση της πολυπόθητης δόσης, η οποία θα αποτελέσει την απαρχή της ανάπτυξης και της άνθισης της Ελληνικής Οικονομίας. Πού στην πραγματικότητα ομώς θα πάνε τα λεφτά;

Από τα 35,1 δις τα 25 θα πάνε για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών και τα υπόλοιπα για να πληρωθούν τοκοχρεολύσια. Ούτε 1 δις ευρώ δεν θα πέσει στην πραγματική οικονομία. Σε σχέση με τα 25 δις που χρεώνεται ο Ελληνικός Λαός δεν θα δοθεί τίποτα για δάνειο σε επιχειρήσεις και ιδιώτες. Ο στραγγαλισμός της αγοράς θα συνεχιστεί, τα λουκέτα στις επιχειρήσεις θα αυξάνονται και τα ποσοστά της ανεργίας θα συνεχίσουν να εκτοξεύονται προς τα πάνω.  Μόλις την προηγούμενη εβδόμαδα το Δ.Ν.Τ. αναθεώρησε προς τα πάνω το χρέος της χώρας μας. Εκτιμά ότι θα ξεπεράσει το 180% το 2013 και το 2014 και στην καλύτερη περίπτωση θα πέσει στο 152% το 2017. Άραγε από τη μη εκταμίευση της δόσης ποιοι θα πρέπει πραγματικά να ανησυχούν; Γιατί για τους υπόλοιπους δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα απολύτως.
Είναι πραγματικά άξιο απορίας γιατί στα δελτία ειδήσεων των μεγάλων καναλιών δεν ειπώθηκε τίποτα σχετικό. Σίγουρα οι συναντήσεις κορυφής, τα επαινετικά σχόλια των μεγάλων ηγετών της γηραιάς ηπείρου και πολύ περισσότερο οι ευρωπαϊκού τύπου βόλτες στους ανθισμένους κήπους είναι αυτό που πραγματικά προσδίδει τον Ευρωπαϊκό Προσανατολισμό στη χώρα μας και όχι ο ολικός και άνευ αναισθητικού ακρωτηριασμός του Κοινωνικού Κράτους!
Δεύτε Τελευταίον Ασπασμόν.... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου