oaednews

Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012

Στην ουρά για μία θέση βοσκού!


Πάνω από 120 τηλεφωνήματα, από νέους αλλά και χρόνια ανέργους, οικογενειάρχες και απελπισμένους αστούς, δέχτηκε κτηνοτρόφος από το Ομορφοχώρι Λάρισας που αναζητούσε να προσλάβει ένα βοσκό! Τελικά τη θέση πήρε ένας τσοπάνης με προϋπηρεσία και αφού εγκρίθηκε από τον προηγούμενο...

«Ζητείται τσοπάνος, ικανοποιητικός μισθός, δωρεάν διαμονή», έγραφε η αγγελία στην εφημερίδα.
Όπως αποκάλυψε ο κτηνοτρόφος περίπου 120 άτομα ενδιαφέρθηκαν για τη δουλειά, μέσα σε δύο μέρες και χρειάστηκε να περάσει από... συνέντευξη τους 5 που έδειχναν στο τηλέφωνο πιο έμπειροι.  Μεταξύ των υποψηφίων που ενδιαφέρθηκαν για τη δουλειά ήταν και απόφοιτοι Μέσης Εκπαίδευσης, χρόνια άνεργοι, απελπισμένοι οικογενειάρχες από διάφορες περιοχές της Θεσσαλίας, πρόθυμοι να φύγουν από το σπίτι και την οικογένειά τους για να εξασφαλίσουν ένα μισθό.

«Το τελευταίο διάστημα το ζωικό μου κεφάλαιο αυξήθηκε και ο τσοπάνης που έχω δεν μπορούσε να τα βγάλει πέρα. Συγκεκριμένα διαθέτω περίπου 350 πρόβατα και υπάρχουν περίοδοι, κυρίως τώρα που αρκετές προβατίνες γεννούν, που χρειάζονται περισσότερα χέρια. Μια πρώτη έρευνα που έκανα στον χώρο μου δεν βρήκα ιδιαίτερη ανταπόκριση. Έτσι αποφάσισα να βάλω αγγελία. Σκέφτηκα πως θα είχα περισσότερες επιλογές, αλλά αυτό που συνέβη δεν το περίμενα. Το κινητό μου τηλέφωνο χτυπούσε συνεχώς», δήλωσε ο κτηνοτρόφος, ερωτηθείς γιατί χρειάστηκε να βάλει αγγελία.

Σύμφωνα με τον ίδιο «άνθρωποι κάθε ηλικίας και εθνικότητας. Υπήρχαν πολλοί αλλοδαποί, κάποιοι εργάζονταν σε άλλα μαντριά και ίσως ήθελαν να μάθουν το μεροκάματο, κάποιοι απόφοιτοι λυκείου, οι οποίοι δεν είχαν εμπειρία, αλλά μεγάλη ανάγκη από δουλειά».

Τελικά, ο κτηνοτρόφος επέλεξε κάποιον έμπειρο τσοπάνη από την περιοχή της Καλαμπάκας, αφού τον ενέκρινε και ο βασικός τσοπάνης που έχει στο μαντρί και η εμπειρία του μέτρησε στην τελική απόφαση του εργοδότη-κτηνοτρόφου.
Πηγή:Ελευθερία Λάρισας

1 σχόλιο:

  1. ειναι να τρελαινεσαι που καταντησαμε...και για τσοπανο βισμα θελει και μπαρμπα στη βουλη...να τους χαιρομαστε τους αξιους πολιτικους μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή