oaednews

Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Ογκώδης διαδήλωση στη Γερμανία κατά της λιτότητας με ελληνικές σημαίες


Magnify Image

(Και η φήμη ότι τα ΜΑΤ έβγαλαν κράνη και διαδήλωσαν…)



Η φωτογραφία αυτή κάνει το γύρο το διαδικτύου με τη λεζάντα «τα ΜΑΤ έβγαλαν τα κράνη και διαδήλωσαν με τον κόσμο στη Γερμανία». Η δυσπιστία σε τέτοιες περιπτώσεις-καθώς στο διαδίκτυο εύκολα διαδίδεται ως γεγονός μια ανεπιβεβαίωτη πληροφορία- και το παρελθόν ανάλογων θεμάτων που τελικά διαψεύστηκαν, μας οδήγησε να το ψάξουμε λίγο παραπάνω. Βρήκαμε το θέμα στο globalwinnipeg αλλά και σε άλλα Μέσα και η ιστορία της φωτογραφίας περιγράφεται ως εξής: «Περίπου 20.000 άνθρωποι διαδήλωσαν στη Φραγκφούρτη το Σάββατο 19 Μαΐου σε κινητοποίηση που διοργάνωσε το κίνημα Occupy, κατά των μέτρων λιτότητας σε πολλές χώρες της Ευρώπης, την κυριαρχία των τραπεζών και αυτό που αποκαλούν «αδάμαστο καπιταλισμό".

Οι διαδηλωτές γέμισαν ειρηνικά το κέντρο της πόλης που είναι από τα μεγαλύτερα οικονομικά κέντρα της Ευρώπης σε ένα ζεστό και ευχάριστο απόγευμα, όπως δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας.  Η αστυνομία υπολόγισε τον αριθμό των διαδηλωτών σε 20.000 ενώ οι διοργανωτές ανεβάζουν τον αριθμό σε 25.000.
Η ομάδα διαμαρτυρίας, που ονομάζεται  Blockupy, απηύθυνε έκκληση για παρεμπόδιση της πρόσβασης στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, που βρίσκεται  βρίσκεται στην επιχειρηματική περιοχή της Φρανκφούρτης.

 Ο εκπρόσωπος των διοργανωτών Roland Seuss δήλωσε στα ΜΜΕ ότι οι διαδηλωτές διαμαρτύρονται κατά της πανευρωπαϊκής ντιρεκτίβας λιτότητας που υπαγορεύουν η Τρόικα, η ΕΚΤ, η Κομισιόν και το ΔΝΤ.  Πέρυσι μάλιστα, οι διαδηλωτές ήταν περισσότεροι αλλά καθώς η γερμανική οικονομία παραμένει ισχυρή και η ανεργία βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα, οι διαμαρτυρίες είχαν «ξεθυμάνει». Η παρατεταμένη κρίση χρέους της Ε.Ε. ξαναζέστανε τις αντιδράσεις του κόσμου.


«Είμαστε αλληλέγγυοι με τους ανθρώπους στην Ελλάδα και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, οι οποίοι ήδη υποφέρουν από τις περικοπές στον προϋπολογισμό σε όλους τους τομείς, οι οποίες απειλούν την ίδια την ύπαρξη τους», δήλωσε ο Suess.

«Αντίσταση κατά της Διεθνούς λιτότητας που επιβάλλει η τρόικα και οι κυβερνήσεις", έγραφε ένα πανό, το οποίο ακολουθούσαν διαδηλωτές ανεμίζοντας ελληνικές και ισπανικές σημαίες. "Διαλύστε την ισχύ των τραπεζών», έγραφε ένα άλλο πανό.

(Στη λεζάντα της φωτογραφίας που είναι από το ΑΡ, αναφέρεται ότι οι αστυνομικοί-μέρος των περίπου 5 χιλ. που ανέλαβαν την τήρηση της τάξης,- συνοδεύουν τους διαδηλωτές).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου