oaednews

Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Πήρε στα σοβαρά το ρόλο του ο Πικραμένος και μίλησε για όλα

Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός  κ. Παναγιώτης Πικραμένος πήρε το λόγο κατά τη διάρκεια του δείπνου στη Σύνοδο Κορυφής και αναφέρθηκε αρχικά στα αποτελέσματα των εκλογών. Επεσήμανε ότι εκφράζουν την αβεβαιότητα της κοινωνίας  και την αγωνία για το μέλλον. Μίλησε εκτενώς για τις συνέπειες της ύφεσης, η οποία σωρευτικά φτάνει το 15% και την ανεργία που έχει ξεπεράσει το 20% και στους νέους το 50%. 
Δε σταμάτησε όμως σε διαπιστώσεις:
 
Όπως είπε ο κ. Π. Πικραμένος «αυτό το κόστος προσαρμογής δοκιμάζει τις αντοχές της κοινωνίας και γι αυτό χρειάζεται άμεση ανάκτηση της εμπιστοσύνης και πρόσθετα αναπτυξιακά μέτρα που θα δώσουν ελπίδα στους πολίτες». Πρότεινε μάλιστα κάποια μέτρα, όπως ότι Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων θα πρέπει να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στην ανάπτυξη της οικονομίας, θα πρέπει επίσης να ενισχύσει τις μικρομεσαίες επιχειρήσει ενώ έχει φτάσει η ώρα και τα Ευρωομόλογα έργων να μπουν στην αναπτυξιακή εξίσωση. 

Η εκταμίευση των 6,5 δις για την αποπληρωμή των υποχρεώσεων του κράτους προς τους ιδιώτες θα βοηθήσει σημαντικά την αλλαγή του κλίματος στην αγορά. 

Ταυτόχρονα, όπως επεσήμανε ο πρωθυπουργός θα πρέπει να προχωρήσει η «αξιοποίηση με μεγαλύτερη ευελιξία των πόρων των διαρθρωτικών ταμείων». Ζήτησε μάλιστα και την «ενίσχυση του κοινοτικού προϋπολογισμού».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου