oaednews

Τρίτη 22 Μαΐου 2012

Διαφορετικά αγχώνει η ανεργία άνδρες - γυναίκες

Διαφορετικά ανησυχούν άνδρες και γυναίκες για το θέμα της ανεργίας σύμφωνα με νέα έρευνα.

Η έρευνα αυτή διεξήχθη τον Φεβρουάριο από το Randstad, έναν κορυφαίο πάροχο υπηρεσιών απασχόλησης με εκατοντάδες πελάτες που λειτουργεί και στην Ελλάδα, και πήραν μέρος 3.000 full-time εργαζόμενοι. 


Τα αποτελέσματά της αποκαλύπτουν ότι το 51% των αντρών είναι πιο πιθανό να πουν ότι η οικονομία έχει μεγάλη αρνητική επίδραση στα εργασιακά πλάνα τους έναντι του 41% των γυναικών που νιώθουν κάτι αντίστοιχο.

Επίσης, το 39% το αντρών ισχυρίζονται ότι η καριέρα τους έχει μείνει στάσιμη εξαιτίας της οικονομικής κρίσης. Το ίδιο πιστεύει το 31% του γυναικείου πληθυσμού.

Ωστόσο, παρότι οι άντρες εμφανίζονται εξαιρετικά ανήσυχοι για την απώλεια της θέσης τους, οι γυναίκες νιώθουν πολύ πιο φοβισμένες αν όντως την χάσουν και για το τι θα συμβεί στο μέλλον.

Σε αυτό το κομμάτι, είναι αξιοσημείωτο ότι οι γυναίκες θεωρούν ότι θα τους πάρει πολύ περισσότερο χρόνο για να βρουν πάλι νέα δουλειά εν αντιθέσει με τους άντρες που διατηρούν την αισιοδοξία τους. 

Συγκεκριμένα, ο μέσος όρος χρόνου που πιστεύουν οι γυναίκες ότι θα χρειαστούν για να ξαναεργαστούν είναι 5,4 μήνες, αριθμός μεγαλύτερος από τους 4,7 μήνες που η έρευνα δείχνει για τους άντρες.

Φαίνεται ότι ο εργασιακός χώρος έχει μπει για τα καλά στο μικροσκόπιο των ερευνών. Έτσι, το Πανεπιστήμιο του Calgary δημοσίευσε πρόσφατα μια έρευνα σύμφωνα με την οποία η αβεβαιότητα στην δουλειά κάνει τους άντρες πιο επιρρεπείς στην κατάθλιψη από ότι τις γυναίκες. 

Εν αντιθέσει, οι γυναίκες που ένιωθαν ότι δεν τις εκτιμούν στην εργασία τους είναι πιο πιθανό να εμφανίσουν σημάδια κατάθλιψης, ενώ οι άντρες όχι.

nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου