oaednews

Τρίτη 22 Μαΐου 2012

Manpower : Στρατηγικές για τη βελτίωση της απασχολησιμότητας των νέων


Ενόψει της έναρξης του Φόρουμ για την Απασχόληση των Νέων (23-25 Μαΐου, Γενεύη), που διοργανώνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εργασίας (ILO), η ManpowerGroup, παγκόσμιος ηγέτης στις καινοτόμες λύσεις ανθρώπινου δυναμικού, δίνει στη δημοσιότητα τη νέα της μελέτη με τίτλο «Ζητούνται: Νέοι με Ενέργεια και Θέληση για Καριέρα». 

Καθώς ολοένα και μεγαλύτερος αριθμός νέων ανθρώπων δυσκολεύονται να ενταχθούν στην αγορά εργασίας, παρά το ότι ένας στους τρεις εργοδότες παγκοσμίως δυσκολεύεται να βρει εργαζόμενους με τις κατάλληλες δεξιότητες , η μελέτη της ManpowerGroup προτείνει σε επιχειρήσεις και οργανισμούς αποτελεσματικές, βιώσιμες λύσεις για την αποφυγή του φαινομένου της «χαμένης γενιάς», το οποίο απειλεί τόσο τους νέους, όσο και την ανάπτυξη των εθνικών οικονομιών.


Η μελέτη «Ζητούνται: Νέοι με Ενέργεια και Θέληση για Καριέρα» προτείνει σε επιχειρήσεις και οργανισμούς 4 δεσμίδες λύσεων για την αντιμετώπιση του ζητήματος της ανεργίας των νέων:

1.Συμμετοχή σε σχολικά προγράμματα επαγγελματικού προσανατολισμού: Μέσω της συνεργασίας τους με σχολεία και εκπαιδευτικούς οργανισμούς, οι εργοδότες έχουν τη δυνατότητα να βελτιώσουν την ποιότητα των υπηρεσιών συμβουλευτικής προς τους νέους, τη στιγμή που οι μαθητές καλούνται να πάρουν σημαντικές αποφάσεις για το επαγγελματικό τους μέλλον.

2.Προώθηση μιας πιο θετικής εικόνας για την επαγγελματική εκπαίδευση: Η ετήσια Έρευνα Έλλειψης Ταλέντου της ManpowerGroup εντοπίζει ένα συνεχιζόμενο έλλειμμα ανθρώπινου δυναμικού με τεχνική κατάρτιση. Όμως, τα προγράμματα επαγγελματικής εκπαίδευσης θεωρούνται κατώτερα των ακαδημαϊκών, γεγονός που εμποδίζει τους νέους να στραφούν σε αυτά. Οι νέοι, ειδικά εκείνοι που κινδυνεύουν να εγκαταλείψουν τη βασική εκπαίδευση, θα πρέπει να ενημερωθούν τόσο για την υψηλή ζήτηση που παρατηρείται στην αγορά για καταρτισμένους τεχνικούς και τεχνίτες, όσο και για τις ανταγωνιστικές αμοιβές.

3.Δημιουργία και συμμετοχή σε προγράμματα απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας: Οι νέοι πρέπει να αποκτήσουν την απαιτούμενη εμπειρία που θα αποδεικνύει στους εργοδότες ότι είναι ικανοί να εφαρμόσουν τις ικανότητές τους σε ένα επαγγελματικό περιβάλλον. Προγράμματα πρακτικής άσκησης, έργα συγκεκριμένης διάρκειας και προσωρινή απασχόληση είναι μερικές από τις λύσεις που βοηθούν τους νέους να αποκτήσουν εργασιακή εμπειρία και να αποδείξουν στους μελλοντικούς τους εργοδότες ότι μπορούν να εφαρμόσουν τις γνώσεις τους στο εργασιακό περιβάλλον.

4.Επένδυση στη δημιουργία ποιοτικών, entry-level θέσεων: Ένας τρόπος για να αυξηθεί ο αριθμός των θέσεων για νέους που ξεκινούν τη σταδιοδρομία τους είναι να αυξηθεί ο αριθμός των ατόμων που δημιουργούν θέσεις εργασίας. Ενισχύοντας τη νεανική επιχειρηματικότητα, ενισχύουμε τους ίδιους τους νέους επιχειρηματίες, καθώς επίσης και τις κοινότητες μέσα στις οποίες δραστηριοποιούνται. 
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου