oaednews

Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

Ψηφίστηκε τροπολογία για τις αποσπάσεις και μετατάξεις δημοσίων υπαλλήλων

Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία επί της αρχής και επί των άρθρων, με τη στήριξη ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ, το νομοσχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για το πειθαρχικό δίκαιο των δημοσίων υπαλλήλων.


Η ΝΔ και ο ΛΑΟΣ υπερψήφισαν τελικά, μετά τις αλλαγές και τις διευκρινήσεις στις οποίες προχώρησε ο υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Ντίνος Ρόβλιας, κάνοντας δεκτές σχετικές εισηγήσεις και την τροπολογία που αφορούσε αποσπάσεις και μετατάξεις δημοσίων υπαλλήλων.

Η επίμαχη τροπολογία δέχτηκε νωρίτερα τα «πυρά» σύσσωμης της αντιπολίτευσης που εξέφρασε αντιρρήσεις για τον τρόπο κατάθεσης της, υποστηρίζοντας ότι δεν δόθηκε ο χρόνος για να ενημερωθούν πλήρως οι βουλευτές ως προς το περιεχόμενο και τη σκοπιμότητά της.

Από την πλευρά της ΝΔ, τόσο ο εισηγητής του κόμματος Προκόπης Παυλόπουλος όσο και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Νίκος Δένδιας, παρά τις όποιες επιφυλάξεις διατηρούσαν για επιμέρους ρυθμίσεις, δήλωσαν ικανοποιημένοι από τις διευκρινήσεις του κ. Ρόβλια, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορούσε την τροπολογία με τις αποσπάσεις και τις μετατάξεις δημοσίων υπαλλήλων.

Κατηγορηματικά αντίθετοι δήλωσαν ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για μικροκομματικά παιχνίδια των δύο μεγάλων κομμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου