oaednews

Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

«Πρωταθλήτριες» στην μερική απασχόληση οι Γερμανίδες


Η Γερμανία είναι μεταξύ των χωρών της ΕΕ στις οποίες η μερική απασχόληση των γυναικών είναι περισσότερο ανεπτυγμένη, σύμφωνα με μια μελέτη που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα από το γερμανικό ινστιτούτο στατιστικών Destatis.

Μεταξύ των γυναικών ηλικίας 20 ως 64 ετών που εργάζονται στη Γερμανία, 45,6% εργάζονται με μερική απασχόληση, έναντι 54,4% που εργάζονται με πλήρη απασχόληση, σύμφωνα με την έρευνα αυτή. Ο ευρωπαϊκός μέσος όρος για τη μερική απασχόληση των γυναικών είναι 30,8%, υπογραμμίζει η Destatis.
Μόνον η Ολλανδία έχει υψηλότερο ποσοστό γυναικών με μερική απασχόληση: 74,7%. Στις ανατολικές χώρες της ΕΕ, η μερική απασχόληση των γυναικών είναι πολύ χαμηλή, όπως στη Βουλγαρία (2,4%) και τη Σλοβακία (5,1%)
Μεταξύ των λόγων που αναφέρονται από τις Γερμανίδες για το γεγονός ότι εργάζονται με μερική απασχόληση είναι ότι φυλάσσουν παιδιά ή φροντίζουν ηλικιωμένους της οικογένειάς τους (51,3%). Λίγο λιγότερες από το ένα πέμπτο (18,9%) λένε πως εργάζονται με μερική απασχόληση επειδή δεν βρίσκουν δουλειά με πλήρη.
Η Destatis χρησιμοποίησε δεδομένα που συγκεντρώθηκαν από την ευρωπαϊκή Eurostat. Στη Γερμανία, ερωτήθηκε για την έρευνα αυτή το 1% των νοικοκυριών, δηλαδή 800.000 πρόσωπα.
Σχόλιο: Δεν μας λένε όμως ποια είναι η αμοιβή για την ημιαπασχόληση, γιατί στην Ελλάδα.... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου