oaednews

Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

"Δεν θα χάσει κανείς τη δουλειά του"

Τροπολογία με την οποία ρυθμίζονται όλα τα θέματα του προσωπικού στον Οίκου Ναύτου, προωθείται από τον υπουργό Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος σε ανακοίνωσή του τονίζει ότι ο ιατροφαρμακευτικός φορέας των ναυτικών από την 1η Απριλίου, θα ενσωματωθεί στον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ).

Ο υπουργός Υγείας επισημαίνει ότι κατά τη διάρκεια του έτους που ο Οίκος Ναύτου ήταν εκτός ΕΟΠΥΥ, οι φαρμακευτικές δαπάνες στο ταμείο αυξήθηκαν, ενώ στα υπόλοιπα ταμεία που ενσωματώθηκαν σε αυτόν, μείωση. Παράλληλα, τυπογράμμισε ότι σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται κανένας εργαζόμενος να χάσει τη θέση εργασίας του.
Η τροπολογία θα συμπεριληφθεί, στο νομοσχέδιο για το θαλάσσιο τουρισμό, το οποίο αναμένεται να έχει ψηφισθεί από την Ολομέλεια, το αργότερο έως το τέλος του μήνα. 
Την ίδια στιγμή, οι εργαζόμενοι στον Οίκο Ναύτου, συνεχίζουν για τρίτη ημέρα τη κατάληψη του κτιρίου με αποτέλεσμα να μην μπορούν να εξυπηρετηθούν οι ασφαλισμένοι, παρά μόνο σε  περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης. 
Μάλιστα, η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, με σημερινή της ανακοίνωση, καλεί τον αρμόδιο υπουργό να μην προχωρήσουν στην "απαράδεκτη", όπως τη χαρακτηρίζει, υλοποίηση της απόφασης ένταξη του Οίκου Ναύτου στον ΕΟΠΥΥ, ενώ τονίζει ότι δεν έχει μέχρι στιγμής διευκρινιστεί με ποιον τρόπο θα δίνονται τα επιδόματα στους άνεργους ναυτικούς, τα οποία χορηγούσε έως σήμερα ο Οίκος Ναύτου.

2 σχόλια:

  1. ΕΔΩ ΟΑΕΔ...ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΑΛΟΙ ΧΩΡΑΝΕ..ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ, ΔΑΝΕΙΑ, ΚΟΙΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ, ΝΑΥΤΕΣ, ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ..ΜΑ ΓΙΑΤΙ ΑΓΧΩΝΕΣΤΕ? ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΔΙΟ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ..ΕΙΝΑΙ ΠΛΗΡΩΣ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΑΛΑΓΜΕΝΟΙ! ΗΤΑΝ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΤΟ ΓΑΜΩΚΡΑΤΟΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝ ΜΠΑΡ ΤΩΡΑ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΑΓΕΙ ΣΕ "ΣΤΟΥΝΤΙΟ"..ΑΛΛΑ ΞΕΧΝΟΥΝ ΟΤΙ ΟΙ ΕΚΔΙΔΟΜΕΝΕΣ ΚΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΙ ΠΟΥ ΤΟ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΕΧΟΥΝ ΚΛΑΤΑΡΕΙ...ΚΑΗΚΑΝ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ, ΝΑ ΔΕΙΣ ΠΩΣ ΘΑ ΦΕΥΓΟΥΜΕ ΟΜΑΔΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΑΦΟΥ ΠΛΕΟΝ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ.......

      Διαγραφή