oaednews

Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

Εβδομήντα χιλιάδες αιτήσεις στον ΟΑΕΔ για την αυτεπιστασία


Τουλάχιστον 70 χιλιάδες αιτήσεις κατατέθηκαν ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ από ανέργους-εγγεγραμμένους στα μητρώα του Οργανισμού για την εκτέλεση έργων με αυτεπιστασία σε δήμους, συνδέσμους και Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου.

Ο ΟΑΕΔ θα προχωρήσει στην κατάρτιση πίνακα με βάση τη βαθμολογία που συγκεντρώνουν από τη μοριοδότηση για θέσεις ηλεκτρολόγων, οδηγών, οικοδόμων, ελαιοχρωματιστών, σιδεράδων, υδραυλικών, χειριστών μηχανημάτων και εργατών γενικών καθηκόντων.
Με τη δημοσιοποίηση του πίνακα κατάταξης, στις ιστοσελίδες του ΟΑΕΔ και του ΑΣΕΠ, οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν προθεσμία δέκα ημερών προκειμένου να καταθέσουν τις ενστάσεις τους.
Θα ακολουθήσει η ηλεκτρονική εκδήλωση ενδιαφέροντος από τους δήμους.
Η διάρκεια απασχόλησης στα έργα αυτεπιστασίας δεν μπορεί ετησίως να ξεπερνά τις 135 ημερολογιακές ημέρες ασφάλισης.
Στην περίπτωση ολοκλήρωσης του έργου ή συμπλήρωσης των 135 ημερών, ο ενδιαφερόμενος θα μπορεί εντός του ίδιου έτους να ζητήσει την επανεγγραφή του στον ισχύοντα Ετήσιο Κυλιόμενο Πίνακα Κατάταξης Ανέργων, προσκομίζοντας στον ΟΑΕΔ τη βεβαίωση του ή των φορέων πρόσληψης.
Με βάση τη βεβαίωση ο ΟΑΕΔ δύναται να επανεγγράψει τον άνεργο στον ισχύοντα πίνακα με τα ίδια αρχικά κριτήρια εγγραφής.
Δικαίωμα θα έχουν και όσοι άνεργοι επανέκτησαν την ιδιότητα του ανέργου, έπειτα από προσωρινή απώλειά της, λόγω απασχόλησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου