oaednews

Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

Δεν έχουμε βρει βιώσιμη λύση για την Ελλάδα

To ελληνικό ζήτημα απασχόλησε και τη Σύνοδο των υπουργών Οικονομικών του G20 στο Μεξικό, αφού σύμφωνα με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε το θέμα συζητήθηκε, ωστόσο όχι διεξοδικά.

Σύμφωνα με γερμανό υπουργό Οικονομικών οι Ευρωπαίοι προσπάθησαν να καθησυχάσουν τους εταίρους τους στο G20, διαβεβαιώνοντάς τους ότι καταβάλλουν προσπάθειες για να βρεθεί μια βιώσιμη λύση για την Ελλάδα, «ωστόσο αυτή δεν έχει ακόμη βρεθεί», όπως είπε.

«Μπορούν να είναι βέβαιοι ότι θα βρούμε λύση», είπε ο Β. Σόιμπλε για να συμπληρώσει ότι το ζητούμενο είναι να βρεθεί μια λύση που θα δίνει τη δυνατότητα ανάκτησης της χαμένης αξιοπιστίας σε μακροπρόθεσμη βάση.

Ρομπάι και Ρεν για την επόμενη δόση


Θα υπάρξει απόφαση τη Δευτέρα;
Στο επικείμενο Eurogroup αναφέρθηκε χθες το βράδυ από το Μεξικό και ο Όλι Ρεν, υπογραμμίζοντας ότι τόσο η ευρωζώνη όσο και το ΔΝΤ, όσο και η ελληνική κυβέρνηση και η ελληνική βουλή «κινούνται με τρόπο ώστε να είναι σε θέση να λάβουν την ερχόμενη εβδομάδα την απόφαση για την επόμενη δόση».

Για να προσθέσει ότι αυτό είναι «σίγουρα αναγκαίο», δεδομένης της επαπειλούμενης χρεοκοπίας της Ελλάδας στα μέσα Νοεμβρίου.

Ανοιχτό άφησε πάντως το θέμα από την πλευρά του ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρομπάι, δηλώνοντας σήμερα ότι «θα συναντηθούμε και πάλι στις 12 Νοεμβρίου και ελπίζουμε να έχουμε μέχρι τότε την έκθεση της Τρόικας για να αποφασίσουμε για την εκταμίευση».

Ο κ. Ρομπάι κάλεσε την ίδια ώρα την κυβέρνηση Σαμαρά να λάβει τώρα όλες τις απαιτούμενες αποφάσεις για να κλείσει η συμφωνία με την Τρόικα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου