oaednews

Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

ΣΕΒ: Το μόνο που κερδίζουμε είναι μια νέα πίστωση χρόνου – μέχρι την επόμενη δόση!

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ εθνικής ανάταξης που να υπηρετεί την ανάγκη της αλλαγής και να σηματοδοτεί μια νέα αρχή για τη χώρα ζητεί για μια ακόμη φορά ο επιχειρηματικός κόσμος διά του ΣΕΒ, εκφράζοντας παράλληλα τη βεβαιότητα ότι το πακέτο των μέτρων που τίθεται σήμερα προς ψήφιση στη Βουλή δεν αποτελεί λύση αλλά μια νέα πίστωση χρόνου μέχρι την επόμενη δόση.  Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά σε χθεσινή δήλωσή του ο πρόεδρος του ΣΕΒ, «αν δεν περάσει, δεν θα μιλάμε την επόμενη ημέρα για εργασιακά θέματα διότι δεν θα υπάρχει δουλειά».
Δημήτρης Δασκαλόπουλος: «Δεν πιστεύουμε σ'Α αυτά τα μέτρα. Κι ωστόσο ευχόμαστε να ψηφιστούν. Γιατί εδώ που φτάσαμε χρειαζόμαστε τη νέα δόση των δανεικών για να επιβιώσουμε. Το μόνο όμως που κερδίζουμε με τα νέα μέτρα είναι μια νέα πίστωση χρόνου – μέχρι την επόμενη δόση. Η εθνική μας επιβίωση εξαρτάται δυστυχώς από τις εκθέσεις αξιολόγησης της τρόικας των τεχνοκρατών».
Ο πρόεδρος του ΣΕΒ εξαπολύει για μια ακόμη φορά επίθεση κατά του πολιτικού συστήματος, το οποίο θεωρεί υπεύθυνο για τη σημερινή κατάντια της χώρας, καθώς όπως αναφέρει: «Υπονομεύει την αναγκαία αλλαγή, γιατί το ίδιο είναι ανίκανο ν'Α αλλάξει. Διαιωνίζει την κρίση επισωρεύοντας αδιέξοδα βάρη στις πλάτες της κοινωνίας. Καταδικάζει την οικονομία σε αργό θάνατο και εγκυμονεί εκρηκτικά κοινωνικά αδιέξοδα και πολύ επικίνδυνες πολιτικές συνέπειες».  Σύμφωνα με τον ΣΕΒ, το πακέτο των μέτρων φέρνει την κοινωνία και την οικονομία στα όριά τους και δεν μπορεί να υπάρξει άλλο.
Σε ανάλογο μήκος κύματος κινείται και η χθεσινή ανακοίνωση του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής Πειραιώς, ο οποίος τονίζει ότι μόνο η πολιτική ανάπτυξης μπορεί να ενισχύσει την επίτευξη των στόχων του προϋπολογισμού. «Η πολιτική περικοπών και μειώσεων», σημειώνει ο ΣΒΑΠ, «μπορεί να αντισταθμισθεί από μια πρώτη φάση αναθέρμανσης της οικονομίας. Εάν οι μεταρρυθμίσεις και τα μέτρα απελευθέρωσης των αγορών δεν προχώρησουν άμεσα και παράλληλα με τους στόχους του προϋπολογισμού, τότε θα χαθούν οι θυσίες του λαού με τις περικοπές μισθών και επιδομάτων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου