oaednews

Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Το ΙΚΕΑ απαντά για τις μειώσεις

«Μας άγγιξε η κρίση και έχουμε ζημιογόνα αποτελέσματα»

Ανακοίνωση εξέδωσε η εταιρία, που εκπροσωπεί την ΙΚΕΑ, στην οποία αναφέρεται στις μειώσεις μισθών στους υπαλλήλους που είχαν σαν αποτέλεσμα τις κινητοποιήσεις και τον αποκλεισμό της εισόδου στο υποκατάστημα στον Κηφισό.

Η εταιρία επικαλείται την οικονομική κρίση και σημειώνει ότι οι μειώσεις δεν ξεπερνούν κατά μέσο όρο το 8,5% και δεν υπερβαίνουν το 11% για κανέναν εργαζόμενο. Παράλληλα όπως υποστηρίζει, τα στελέχη που υπέστησαν μειώσεις  τον Φεβρουάριο του 2012 εξαιρούνται από τις νέες.

«Απέναντι στη βαθύτερη οικονομική κρίση που έχει αντιμετωπίσει μεταπολεμικά ο τόπος, οι εταιρίες του ομίλου FOURLIS έδειξαν μέχρι σήμερα μεγάλη ανθεκτικότητα. Όμως, η ανεξέλεγκτη κλιμάκωση της κρίσης άγγιξε και τον δικό μας όμιλο, με αποτέλεσμα να παρουσιαστούν για πρώτη φορά ζημιογόνα οικονομικά αποτελέσματα. Παρ' όλα αυτά καταφέραμε να διατηρήσουμε και τις θέσεις εργασίας και μέχρι σήμερα τις αμοιβές στα ίδια επίπεδα, για τη συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων μας» σημειώνει στην ανακοίνωση της η εταιρία.



Συνεχίζοντας αναφέρει: «Δυστυχώς οι εξελίξεις ήταν και συνεχίζουν να είναι ραγδαίες. Ίσως δεν είναι γνωστό ότι οι περισσότερες κλαδικές συμβάσεις που μας αφορούν δεν έχουν πια ισχύ. Εμείς επιλέξαμε, σεβόμενοι τους δικούς μας ανθρώπους, να σχεδιάσουμε μια πολιτική αμοιβών κοινή για όλους τους εργαζομένους που μέχρι σήμερα αμείβονταν με κλαδική σύμβαση».



Παράλληλα αναφέρεται ότι υπήρξε μέριμνα για να δοθεί κατώτατος μισθός για νέες προσλήψεις, 30% πάνω από τη Γενική Συλλογική Σύμβαση, να μη γίνουν διαφοροποιήσεις στην αμοιβή των νέων κάτω των 25 ετών και να δοθεί στους χαμηλόμισθους για κάθε 5ετία εργασιακής εμπειρίας στην ειδικότητα τους διορθωτική αύξηση 5%. Ακόμη η εταιρία σημειώνει ότι φρόντισε  να μην επηρεαστούν όσες και όσοι θα συνταξιοδοτηθούν στα επόμενα 2 έτη, να μην μειωθεί το Δώρο Χριστουγέννων για το 2012 και να διατηρηθούν όλα τα κοινωνικά βοηθήματα (επιδόματα μετακίνησης, φαγητού κλπ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου