oaednews

Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Αυξάνονται τα όρια συνταξιοδότησης από το νέο έτος - Ολόκληρη η εγκύκλιος

Τα νέα όρια συνταξιοδότησης που αυξάνονται από το νέο έτος κατά δύο έτη, καθορίζονται σε 18 ερμηνευτικές εγκυκλίους που εξέδωσε το υπουργείο Εργασίας, σε εφαρμογή των σχετικών διατάξεων που περιλαμβάνονται στο τρίτο μνημόνιο.
Αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, από την 1η Ιανουαρίου του 2013, για όλους τους ασφαλισμένους επέρχεται μετά την εφαρμογή των διατάξεων του τρίτου μνημονίου που ψηφίστηκε πρόσφατα στη Βουλή. Ως γενικό όριο συνταξιοδότησης ορίζεται το 67ο έτος και ως ελάχιστος χρόνος ασφάλισης θα είναι τα 15 έτη. 
Επίσης διασφαλίζονται τα συνταξιοδοτικά δικαιώματα που θεμελιώνονται εώς και την 31η Δεκεμβρίου του 2012, καθώς και τα συνταξιοδοτικά δικαιώματα που κατοχυρώνονται, με βάση τις προϋποθέσεις που ισχύουν έως την ίδια ημερομηνία. 
Οδηγίες για την υλοποίηση των προβλεπομένων στο μνημόνιο δίνει το υπουργείο Εργασίας με την έκδοση 18 ερμηνευτικών εγκυκλίων. 

















2 σχόλια:

  1. ΤΕΡΜΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ-ΜΙΣΘΟΙ ΚΑΙ ΕΦΑΠΑΞ ΟΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕ.....ΜΑΣ ΘΑΒΟΥΝ ΖΩΝΤΑΝΟΥΣ ΟΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ....ΤΙ ΚΟΙΜΑΣΤΕ ΟΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ.....ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΟΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. θα περιμενω ως τα 67 για συνταξη; να την κανω τι ρε παλικαρια;να την φαω στον ταφο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή