oaednews

Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

Παράνομη κρίθηκε η απεργία στην Ελληνική Χαλυβουργία μετά από 220 μέρες


ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΕΠΤΑ ΜΗΝΕΣ

Παράνομη κρίθηκε με δικαστική απόφαση, βάσει πληροφοριών, μετά από 220 μέρες, η απεργία των περίπου 400 εργαζομένων στην Ελληνική Χαλυβουργία.


Οι απεργοί διεκδικούν την επαναπρόσληψη απολυμένων συναδέλφων τους, ενώ έχουν απορρίψει τις προτάσεις της διοίκησης της εταιρείας για μετατροπή συμβάσεων πλήρους απασχόλησης σε ελαστικές μορφές εργασίας.
Σε ανακοίνωσή του το Πανελλήνιο Αγωνιστικό Μέτωπο, (ΠΑΜΕ), κάνει λόγο για «επιβεβαίωση του ταξικού χαρακτήρα της δικαιοσύνης» και προσθέτει ότι «το ποτάμι δε γυρίζει πίσω».
Το εργοστασιακό σωματείο και το ΠΑΜΕ, έχουν εξαγγείλει συγκέντρωση για αύριο (Τετάρτη) το πρωί στις 7:00 στην πύλη της Ελληνικής Χαλυβουργίας.
"Ο αγώνας αυτός είναι δίκαιος κι έχει νομιμοποιηθεί στη συνείδηση της εργατικής τάξης. Κανένα δικαστήριο δεν μπορεί να ακυρώσει το γεγονός αυτό νομιμοποιώντας την επιθετικότητα του Μάνεση εναντίον των εργατών της Χαλυβουργίας. Ο Μάνεσης παρανομεί επιχειρώντας να μειώσει μισθούς, να απολύσει και να τσαλαπατήσει δικαιώματα", αναφέρεται σε σχόλιο του Γραφείου Τύπου της Κ.Ε. του ΚΚΕ.
Σε ανακοίνωση του το ΚΚΕ (μ-λ) Μ-Λ ΚΚΕ, εκφράζουν την αλληλεγγύη τους και την πλήρη υποστήριξή τους στον ηρωικό αγώνα των εργατών της Ελληνικής Χαλυβουργίας και καλούν σε κινητοποίηση την Τετάρτη 6 Ιούνη στις 6.30 πμ στην Πύλη της Χαλυβουργίας. Σύμφωνα με την ανακοίνωση " και αυτή η μεθόδευση κράτους και εργοδοσίας πρέπει να πέσει στο κενό! Κανένα δικαστήριο δεν νομιμοποιείται να κρίνει το δίκιο αυτής της απεργίας και το δίκιο των χαλυβουργών. Το δίκιο αυτής της απεργίας έχει ήδη κριθεί στις συνειδήσεις του λαού και των εργαζομένων, στο πρωτόγνωρο κύμα αλληλεγγύης και συμπαράστασης στην Ελλάδα και στο εξωτερικό".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου