oaednews

Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011

Πυρά με πεδίο την ανεργία

Της ΧΡΙΣΤΙΝΑΣ ΚΟΡΑΗ

Σκληρό ροκ με επίκεντρο τις ήττες της κυβέρνησης στο πεδίο της καθημερινότητας, που αποτελεί το υπογάστριο της κοινωνίας, θα ακολουθήσει η Ν.Δ. καθ' οδόν για τη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης (16-18 Σεπτεμβρίου), από το βήμα της οποίας ο Αντώνης Σαμαράς θα καταγγείλει την κυβέρνηση για αποτυχία και θα ζητήσει εκλογές και καθαρές λύσεις.





Ο Α. Σαμαράς και οι βουλευτές της Ν.Δ. Α. Λυκουρέντζος και Ν. Νικολόπουλος επισκέφθηκαν τα γραφεία του ΟΑΕΔ

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. επισκέφθηκε αιφνιδίως τα γραφεία του ΟΑΕΔ στον Αλιμο χθες το πρωί και απαίτησε «μετρήσιμα αποτελέσματα και μηδενικές καθυστερήσεις».



Την ίδια στιγμή ο αν. τομεάρχης Οικονομικών Νότης Μηταράκης δήλωσε ότι «οι συντάξεις πρέπει να επανέλθουν, και για κοινωνικούς αλλά και για οικονομικούς λόγους». Επικαλέστηκε μάλιστα την Πορτογαλία που είναι στο μηχανισμό στήριξης όπως και η Ελλάδα αλλά πέτυχε στο δικό της Μνημόνιο να μην πειραχτούν οι χαμηλοσυνταξιούχοι κάτω από 1.500 ευρώ, ενώ «εδώ κόβουν και τα 500», όπως είπε χαρακτηριστικά (Μέγκα).



Η ανεργία απειλεί την κοινωνική συνοχή. Σύμφωνα και με τη Eurostat, στην Ελλάδα παρατηρείται η μεγαλύτερη αυξητική τάση μεταξύ των 27 κρατών-μελών της Ε.Ε. Οσο βαθαίνει η ύφεση εξελίσσεται στο μεγαλύτερο εφιάλτη.



«Σε μια εποχή πλήρους ανεργίας, ο ΟΑΕΔ καλείται να εξαντλήσει κάθε δυνατότητα που έχει για να δώσει στήριξη στον Ελληνα άνεργο», δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς. «Ειδικά στους νέους ανέργους που πολλαπλασιάζονται κάθε μέρα», συνέχισε. «Αλλά και σε εκείνους που, λόγω της τραγικής αυτής κρίσης, έχουν χάσει τη δουλειά τους, ενώ ήταν πολύ κοντά στη σύνταξή τους. Απαιτούμε, λοιπόν, από τον ΟΑΕΔ, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο, μετρήσιμα αποτελέσματα και μηδενικές καθυστερήσεις».



Ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. Γιάννης Μιχελάκης ανέβασε κι άλλο τους τόνους ζητώντας εκλογές. «Το κόστος των εκλογών θα είναι μικρότερο από το κόστος που έχει η χώρα από την παραμονή της κυβέρνησης στην εξουσία», δήλωσε (realnews). «Αν νομίζουν ότι δεν μπορούν να κυβερνήσουν, να βγουν και να το πουν», συνέχισε. «Ολα τα άλλα είναι επικοινωνιακά τερτίπια. Ζητήσαμε εκλογές, από τη στιγμή που διαπιστώσαμε ότι η κυβέρνηση αυτή δεν μπορεί να κυβερνήσει».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου