oaednews

Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011

Κουτρουμάνης: Χωρίς εισοδηματικά κριτήρια η καταβολή του επιδόματος ανεργίας



Την επιβολή εισοδηματικών ή περιουσιακών κριτηρίων στην καταβολή του επιδόματος ανεργίας διέψευσε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της γ.γ. του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα.


"Έχω ακούσει πολλές φορές να συζητείται, ότι ο άνεργος δεν θα παίρνει το επίδομα αν θα έχει ένα σπίτι, ή αν εργάζεται η γυναίκα του. Δεν περιλαμβάνονται στους όρους, ούτε εισοδηματικά κριτήρια, ούτε περιουσιακά", τόνισε ο Γιώργος Κουτρουμάνης.



Η Αλέκα Παπαρήγα εκτίμησε ότι "οι άνεργοι θα χρησιμοποιηθούν ακόμα περισσότερο, για να ρίξουν ακόμα πιο κάτω τους μισθούς, τα μεροκάματα και τις συντάξεις". "Όλα τα πράγματα δείχνουν ότι η ανάκαμψη αργεί. Θα είναι εξαιρετικά αναιμική και παγκόσμια. Αυτός είναι ο καπιταλισμός προς τα μπρος, και θα συνοδεύεται από υψηλή ανεργία και πληθωρισμό. Αυτό δεν είναι λόγος να το δεχθεί ο λαός, στην Ελλάδα και παντού. Πριν έρθει η πολυπόθητη για σας ανάκαμψη κερδών, μπορεί να χτυπήσει νέος κύκλος κρίσης. Επομένως εμείς είμαστε υποχρεωμένοι, να σας πούμε: «Κόψτε το λαιμό σας και ενισχύστε τους ανέργους για όσο διάστημα είναι άνεργοι" πρόσθεσε. Η γ.γ. του ΚΚΕ εκτίμησε ότι ο αριθμός των ανέργων θα εκτιναχθεί από το ένα εκατομμύριο.



Από την πλευρά του, ο υπουργός Εργασίας, απαντώντας στην κατηγορία της κ. Παπαρήγα, πως "η κυβέρνηση δεν ενοχλεί τους επιχειρηματίες", αναφέρθηκε στο πρόγραμμα αναγκαστικής είσπραξης των οφειλών προς το ΙΚΑ και προεισοποίησε ότο "όσοι δεν συμμορφωθούν, θα υποστούν τις συνέπειες της κατάσχεσης περιουσιακών στοιχείων εις χείρας τρίτων".







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου