oaednews

Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011

Επίσκεψη Σαμαρά στα γραφεία του ΟΑΕΔ

  Στην ανεργία, η οποία καλπάζει ανεξέλεγκτα λόγω της κρίσης, εστίασε σήμερα ο Αντώνης Σαμαράς την αντιπολιτευτική δράση του.



Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επισκέφτηκε τα γραφεία του ΟΑΕΔ, στον Άλιμο, συνοδεύομενος από τον τομεάρχη Εργασίας, Νίκο Νικολόπουλο, και τον γραμματέα του κόμματος, Ανδρέα Λυκουρέντζο. Ο αρχηγός της αξιωματικής ενημερώθηκε από τον διοικητή του ΟΑΕΔ, Ηλία Κικίλια, για τα προγράμματα του οργανισμού.



"Ο ΟΑΕΔ καλείται να εξαντλήσει κάθε δυνατότητα που έχει για να δώσει στήριξη στον Έλληνα άνεργο [...] απαιτούμε μετρήσιμα αποτελέσματα και μηδενικές καθυστερήσεις", δήλωσε ο Αντ. Σαμαράς, αμέσως μετά.





Επικρίνουν τις δηλώσεις Σαμαρά, ΚΚΕ και ΣΥΝ



Επικρίσεις κατά του προέδρου της Ν.Δ. Αντ. Σαμαρά, για τις δηλώσεις που έκανε κατά την επίσκεψή του στον ΟΑΕΔ, διατυπώνουν σε ανακοινώσεις τους, το ΚΚΕ και ο ΣΥΝ.



Το ΚΚΕ στην ανακοίνωσή του τονίζει ότι "αν ενδιαφερόταν η ηγεσία της Ν.Δ. για τη στήριξη των ανέργων, δεν θα καταψήφιζε, μαζί με την κυβέρνηση και το κόμμα του Καρατζαφέρη, τα μέτρα ουσιαστικής προστασίας τους που πρότεινε το ΚΚΕ στη Βουλή. Οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι πρέπει να τιμωρήσουν το ΠΑΣΟΚ και τη Ν.Δ., που κατήργησαν, με την πολιτική τους, τη σταθερή εργασία, αντικαθιστώντας την με μερική ελαστική, με τη λεγόμενη εφεδρεία, με μισθούς εξαθλίωσης και που, αντί για μέτρα για τους ανέργους, στηρίζουν τις επιδοτήσεις στους μεγαλοεπιχειρηματίες".



Ο ΣΥΝ από την πλευρά του αναφέρει ότι "ο κ. Σαμαράς και η Ν.Δ. θα πρέπει να καταλάβουν ότι το ένα εκατομμύριο άνεργοι της χώρας μας, θέλουν δουλειές, αξιοπρεπή επιδόματα ανεργίας, κοινωνική ασφάλιση, οικονομική και κοινωνική στήριξη και όχι κροκοδείλια δάκρυα, κούφιες προεκλογικές υποσχέσεις και ψεύτικες χάντρες και καθρεφτάκια".



Ο ΣΥΝ προσθέτει ότι "οι άνεργοι και οι οικογένειες τους δεν έχουν τίποτα να περιμένουν από τηn κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου και της Ν.Δ.,γιατί αυτές οι δυνάμεις του δικομματισμού κατάφεραν και διέλυσαν την παραγωγική υποδομή της χώρας και την οδηγούν σε πλήρη χρεοκοπία".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου