oaednews

Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011

Ερχεται βαρύς χειμώνας ανεργίας



«Σημαντική πρόκληση» θα είναι η ανεργία ειδικά των νέων σύμφωνα με τον γ.γ. του ΟΟΣΑ, Jose Agel Gurria.
«Γνωρίζουμε ότι η επόμενη περίοδος και ειδικά ο χειμώνας που έρχεται θα είναι ο δυσκολότερος για τη χώρα μας σε σχέση με το μεγαλύτερο κοινωνικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε, που είναι η ανεργία» παραδέχτηκε στην εκδήλωση για την έκθεση του οργανισμού και ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης.
Πρόσθεσε ότι το ΕΣΠΑ θα χρησιμοποιηθεί για τον άνεργο προκειμένου να έχει πρόσβαση στα προγράμματα κατάρτισης, τα οποία θα συζητηθούν και σήμερα στην Κυβερνητική Επιτροπή. Επίσης ανέφερε τις επόμενες μεταρρυθμίσεις στο Ασφαλιστικό:
**Επικαιροποίηση της λίστας των Βαρέων και Ανθυγιεινών μέχρι το τέλος Αυγούστου.
**Επικουρικά ταμεία. Εχουν ολοκληρωθεί οι μελέτες για το 95% του ασφαλισμένου πληθυσμού και τον Σεπτέμβριο ανακοινώνεται η νομοθετική πρωτοβουλία.
**Αλλαγές στο σύστημα των αναπηρικών συντάξεων. Θα εξετάζονται και θα πιστοποιούνται τα άτομα με αναπηρία μέσα από ένα ενιαίο κέντρο.
**Οι μελέτες και για την κύρια και για την επικουρική ασφάλιση θα αξιολογηθούν από το Eurogroup μέχρι τον Νοέμβριο του 2011. Ο υπουργός ανέφερε ότι «από τις μελέτες που έχουμε μέχρι σήμερα ο στόχος να συγκρατήσουμε την αύξηση της δαπάνης κάτω από 2,5% του ΑΕΠ από τώρα και μέχρι το 2060 είναι στόχος που μπορούμε να τον πετύχουμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου