oaednews

Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ


Πεντάμηνη «ανάσα» εργασίας για 55.000 ανέργους
Προγράμματα μέσω ΑΣΕΠ για τη κατάρτιση ανέργων και εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα, πρόκειται να παρουσιάσει σήμερα ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης στην Κυβερνητική Επιτροπή, η οποία θα συνεδριάσει υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου. Το κύριο πρόγραμμα αφορά 55.000 ανέργους, ενώ μπορεί να ανέλθει ώς τους 70.000. «Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε αυτή την περίοδο είναι η ανεργία»
τόνισε χθες ο υπουργός Εργασίας, σημειώνοντας ότι μετά το τέλος της τουριστικής περιόδου το πρόβλημα διογκώνεται. To πρόγραμμα θα προβλέπει πεντάμηνες συμβάσεις απασχόλησης σε κοινωφελή έργα με μηνιαίο μισθό 625 ευρώ και πλήρη ασφαλιστική κάλυψη. Σύμφωνα με τον κ. Κουτρουμάνη, η έναρξη του προγράμματος θα γίνει το αργότερο στις αρχές Σεπτεμβρίου, από την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και ώς τα τέλη Οκτωβρίου θα έχει επεκταθεί σε όλες τις περιφέρειες της χώρας. Επιπλέον, το υπουργείο Εργασίας θα προωθήσει προγράμματα κατάρτισης εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα, μέσω της επιδότησης των επιχειρήσεων. Στόχος είναι η εκπαίδευση σε νέα προγράμματα, προκειμένου να διασφαλιστούν θέσεις εργασίας.
20.000 συντάξεις «μαϊμού» με κόστος 120 εκατ. ευρώ για τα ασφαλιστικά Ταμεία εντοπίστηκαν μετά τους ελέγχους, δήλωσε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης, προσθέτοντας πως «πολλοί, μετά τους ελέγχους, έχουν συμμορφωθεί και δηλώνουν τους θανάτους». Ο κ. Κουτρουμάνης μιλώντας χθες στο Mega επεσήμανε πως το ΙΚΑ έως τα τέλη του έτους θα χρειαστεί επιπλέον 800 εκατ. ευρώ χρηματοδότηση, από τα οποία τα 600 εκατ. έχουν προβλεφθεί στον προϋπολογισμό ενώ τα υπόλοιπα 200 εκατ. ευρώ θα εξασφαλιστούν από τη μείωση της σπατάλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου