oaednews

Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011

αυξάνεται το τεκμαρτό εισοδήματος που πρέπει να έχει ένας μακροχρόνια άνεργος προκειμένου να λαμβάνει το σχετικό ειδικό επίδομα

 Θα ωφεληθούν περίπου 600.000 άτομα.(ΑΝΕΡΓΙΑ ΤΕΛΟΣ!)
Μέτρα για την ενίσχυση της απασχόλησης συνολικού ύψους 2,7 δισ. ευρώ θα θέσει σε εφαρμογή η κυβέρνηση από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, σύμφωνα με όσα ανέφερε στην Κυβερνητική Επιτροπή ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης. 



Κατά τον υπουργό από το πρόγραμμα θα ωφεληθούν περίπου 600.000 άτομα.

Για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας σε επιχειρήσεις θα δοθούν κίνητρα όπως η κατάρτιση και η επιδότηση ασφαλιστικών εισφορών, με στόχο τη συμμετοχή 250.000 εργαζομένων.

Σύμφωνα με τον κ. Κουτρουμάνη θα υπάρξουν επίσης ειδικά προγράμματα κατάρτισης στα οποία θα μπορούν να συμμετάσχουν επιπλέον 200.000 άτομα καθώς και προγράμματα τόνωσης της απασχόλησης.

Ο υπουργός διευκρίνισε ότι το 50% της χρηματοδότησης θα προέρχεται από το ΕΣΠΑ, το 20% από πόρους του ΟΑΕΔ και το 30% από άλλους κρατικούς πόρους.

Παράλληλα, με απόφαση του Υπουργού Εργασίας, αυξάνεται το τεκμαρτό εισοδήματος που πρέπει να έχει ένας μακροχρόνια άνεργος προκειμένου να λαμβάνει το σχετικό ειδικό επίδομα, ενώ επεκτείνεται το χρονικό διάστημα λήψης του επιδόματος.
Δικαιούχοι του επιδόματος, είναι άνεργοι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ για περισσότερους από 12 μήνες, ηλικίας από 45 έως 65 ετών, με ετήσιο οικογενειακό ή τεκμαρτό εισόδημα μέχρι 5.000 ευρώ.
Ωστόσο, σύμφωνα με τον τελευταίο φορολογικό νόμο, η ελάχιστη ετήσια αντικειμενική (τεκμαρτή) δαπάνη για κάθε φορολογούμενο ορίζεται σε 3.000 ευρώ, αν πρόκειται για άγαμο, και 5.000 ευρώ, αν πρόκειται για ζευγάρι.
Κατά συνέπεια, ένας μεγάλος αριθμός μακροχρονίων ανέργων δεν πληρούσε τα εισοδηματικά κριτήρια και έχανε το δικαίωμα λήψης του επιδόματος μακροχρόνιας ανεργίας.
Με απόφαση του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργου Κουτρουμάνη, το ατομικό τεκμαρτό εισόδημα που πρέπει να έχει ο μακροχρόνια άνεργος αυξάνεται στα 10.000 ευρώ το χρόνο και στα 12.000 ευρώ αν πρόκειται για ζευγάρι, ενώ επεκτείνεται από 12 μήνες σε δυο χρόνια το χρονικό διάστημα κατά το οποίο οι μακροχρόνιοι άνεργοι λαμβάνουν το επίδομα.
tanea.gr

1 σχόλιο:

  1. Να δω πόσοι υπάλληλοι θα μείνουν να αναλάβουν το ολοένα αυξανόμενο έργο

    ΑπάντησηΔιαγραφή