oaednews

Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011

ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ: Να σταματήσει «τώρα αυτή την εικόνα διεθνούς διασυρμού της χώρας,


Με ανοιχτή επιστολή προς τον Λουκά Παπαδήμο, με θέμα το ειδικό τέλος ακινήτων, η ΓΕΝΟΠ ζητά από τον πρωθυπουργό να σταματήσει «τώρα αυτή την εικόνα διεθνούς διασυρμού της χώρας, απαιτώντας να σταματήσει η ΔΕΗ να είναι φοροεισπράκτορας…».


«Η υποχρέωση της ΔΕΗ να μετατραπεί σε φοροεισπράκτορα αποτελεί παγκόσμια (αρνητική) πρωτοτυπία και αντίκειται προς τους κανόνες των σύγχρονων οικονομιών και των χρηματιστηριακών αγορών», συνεχίζει η ΓΕΝΟΠ.

Αναφερόμενη στις δανειακές υποχρεώσεις της ΔΕΗ, η ΓΕΝΟΠ τονίζει πως «Οι συνολικές δανειακές υποχρεώσεις της ΔΕΗ (μακροπρόθεσμες και βραχυπρόθεσμες) άγγιξαν σχεδόν τα 5 δισ. ευρώ το Σεπτέμβριο του 2011. Για να καταφέρει η ΔΕΗ να εξυπηρετήσει ομαλά τις δανειακές υποχρεώσεις της θα πρέπει να απαλλαγεί από τα «τεράστια βάρη» που της δημιούργησε η είσπραξη των τελών ακινήτων. Η επιχείρηση δυσκολευόταν να συγκρατήσει τις επισφάλειες και τώρα, με τα τέλη ακινήτων – ύψους αρκετών δισ. ευρώ σε ετήσια βάση – κινδυνεύει να γονατίσει, καθώς οι πελάτες της τώρα έχουν πολύ μεγαλύτερες δυσκολίες, από ποτέ να πληρώσουν τους λογαριασμούς ρεύματος (που περιλαμβάνουν το τέλος ακινήτων)».

Συνεχίζοντας, αναφέρει ότι «η αύξηση των λειτουργικών δραστηριοτήτων της και πολύ περισσότερο η ανάπτυξη των επενδύσεων της επιβάλλει την απεμπλοκή της ΔΕΗ από εξωγενείς επιβαρύνσεις – όπως είναι η είσπραξη του ειδικού τέλους ακινήτων – ώστε να βελτιωθεί η πιστοληπτική της ικανότητα». 

«Κύριε Πρωθυπουργέ,

Τώρα που χρειάζεστε
Μεγάλη διαπραγματευτική δύναμη στο εξωτερικό,
Το δυναμισμό των εκατοντάδων χιλιάδων επιχειρήσεων που χρειάζονται το φθηνό ρεύμα της ΔΕΗ και
Την προσέλκυση πραγματικών επενδυτών στην εγχώρια αγορά και στο Χρηματιστήριο

Απαλλάξτε ΤΩΡΑ τη ΔΕΗ από το «χαράτσι ακινήτων» και τον αντικοινωνικό ρόλο του φοροεισπράκτορα…»
, καταλήγει η ΓΕΝΟΠ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου