oaednews

Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

Επιτυχόντες, Διοριστέοι αλλά Άνεργοι...

Απίστευτο κι όμως Ελληνικό, πέτυχαν την εισαγωγή τους στο Ελληνικό Δημόσιο(ΙΚΑ κλπ) μέσω ΑΣΕΠ, εκδόθηκε το ΦΕΚ , δεν διορίστηκαν όμως γιατί τους πρόλαβε το μνημόνιο,(μνημόσυνο για τα όνειρά τους). 1: 5 σου λέει, μετά 1:7 κοκ, αλλά δυστυχώς τα χρόνια φεύγουν η ανεργία μένει και το αβέβαιο μέλλον είναι το χειρότερο.Η φαυλότητα όμως δεν σταματάει εδώ αφού το Ελληνικό Δημόσιο προσέλαβε στο ΙΚΑ τους διοριστέους  της Αγροτικής Τράπεζας παρακαλώ, οι οποίοι συμμετείχαν σε μεταγενέστερο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ!!! 

Κύριε ΡΑΓΚΟΥΣΗ οφείλετε μια απάντηση σ αυτούς τους ανθρώπους ή μάλλον έχετε υποχρέωση να ρυθμίσετε άμεσα το τεράστιο αυτό ζήτημα.
Γ.ΜΑΚΡΑΚΗΣ



ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΩΝ  ΑΝΕΡΓΩΝ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΩΝ

                                          ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Μετά από πολλές ερωτήσεις που κατατέθηκαν στην βουλή και αφορούσαν τα πλαίσια της αρμοδιότητας του ΑΣΕΠ για την ολοκλήρωση των διαδικασιών για το διορισμό των επιτυχόντων υποψηφίων της προκήρυξης 8Κ/2008, το ΑΣΕΠ έδωσε την ειλικρινή και απροσδόκητη απάντηση ότι το ζήτημά μας ανήκει στην πολιτική της Κυβέρνησης.
Δηλαδή το ΑΣΕΠ μία συνταγματικά κατοχυρωμένη ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΡΧΗ έχει αποκλειστική αποστολή, την εφαρμογή των Νόμων που αφορούν την  πλήρωση θέσεων στο Δημόσιο σύμφωνα με αντικειμενικά κριτήρια και ασκεί όλες τις προβλεπόμενες αρμοδιότητες έως τον καθορισμό των διοριστέων. Η αρμοδιότητά του εξαντλείται με την αποστολή των σχετικών ΦΕΚ διοριστέων στους οικείους φορείς διορισμού.
Μετά η Κυβέρνηση ψηφίζει Νόμο και διορίζει κατά βούληση. Φυσικά αν υπάρχει επιτακτική ανάγκη και λόγοι γενικότερου συμφέροντος και οφέλους το Κράτος ως νομοθέτης μπορεί να ρυθμίσει και να τροποποιήσει τα ανωτέρω.
Στην προκειμένη περίπτωση όμως η ρυθμιστική πολιτική της Κυβέρνησης που ψήφισε  ρύθμιση με το Ν.3899/2010 άρθρο 12 προκειμένου να διορίσει στο ΙΚΑ τους επιτυχόντες της μεταγενέστερης προκήρυξης 9Κ/2008 της ΑΤΕ (επιτυχόντων με σχέση εργασίας ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ) που υπολείπονται μορίων από τους επιτυχόντες της προκήρυξης 8Κ/2008 οι οποίοι είχαν και εξειδικευμένη εμπειρία όπως είχε απαιτήσει ο ίδιος ο φορέας αποτελεί παραβίαση των συνταγματικών μας δικαιωμάτων και παράκαμψη του ΑΣΕΠ. Δεν συνέτρεχαν λόγοι για την άνω ρύθμιση αφού το ΑΣΕΠ είχε ολοκληρώσει τις διαδικασίες της προκήρυξης 8Κ/2008 του ΙΚΑ, από το Μάιο για τους ΠΕ και από την 1-12-2010 (ΦΕΚ 1180/13-12-2010) για τους ΔΕ, δηλαδή πριν την ψήφιση της τροποποίησης την 17-12-2010.'Αρα η απορρόφηση μπορούσε να ήταν άμεση από την προκήρυξη 8Κ/2008 του ίδιου Φορέα.
Θα μπορούσε να υπάρξει η άνω τροποποίηση αν υπήρχε ανάγκη για εξειδικευμένο, επιστημονικό προσωπικό ή για συγκεκριμένες ειδικότητες διαφορετικές από  τις ειδικότητες της 8Κ/2008 στις οποίες έπρεπε να δοθεί προτεραιότητα και θα ήταν χρέος μας να παραχωρήσουμε τις θέσεις μας διότι θα το επέβαλε και η γενικότερη οικονομική κατάσταση που έχει επέλθει η χώρα μας. Αλλά ούτε αυτό συνέβη, παρά έμειναν να περιμένουν επτά μήνες διακόσιοι πτυχιούχοι ΠΕ  και εξακόσιοι τριάντα έξι  ΔΕ στα αζήτητα.  
Χρέος λοιπόν, όλων των αρμοδίων,  είναι να προστατεύσουν τους διοριστέους του ΙΚΑ 8Κ/2008  από πράξεις  που πλήττουν την τήρηση της νομιμότητας και την Αρχή της Ισότητας των Ελλήνων Πολιτών και συγχρόνως βλάπτουν το κύρος του ΑΣΕΠ μετατρέποντάς το σε μία μηχανή επιλογής προσωπικού χωρίς περαιτέρω αρμοδιότητες.
Ευελπιστούμε ότι όλοι θα συμπαραταχθείτε ηθικά και ουσιαστικά στο πλευρό μας και ΖΗΤΟΥΜΕ την συμπαράστασή σας αλλά και την ενεργή συμμετοχή σας ως προς την διόρθωση αυτής της μεγάλης αδικίας με την άμεση και κατά προτεραιότητα απορρόφησή  μας, η οποία διεκόπη βίαια και αδικαιολόγητα. Η Κυβέρνηση οφείλει να αποκαταστήσει την κραυγαλέα και πρωτοφανή για τα ελληνικά δεδομένα αδικία που προκλήθηκε με την συγκεκριμένη ψήφιση της διάταξης του νόμου Ν.3899/2010,άρθρο 12 και να αποκαταστήσει το αίσθημα δικαίου.
ΖΗΤΑΜΕ την επιλογή μόνιμου προσωπικού στο Δημοσίου Τομέα χωρίς πολιτικές παρεμβάσεις και  τέτοιου είδους απαράδεκτες νομοθετικές ρυθμίσεις που κλονίζουν την εμπιστοσύνη των Ελλήνων Πολιτών απέναντι στο Κράτος και τους Θεσμούς.


Μετά τιμής
Συντονιστική Επιτροπή Διοριστέων ΙΚΑ, Προκήρυξη 8Κ/2008 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου