oaednews

Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

Λούκα Κατσέλη:Μερική απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων!!!

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Radio 9, η κυρία Λούκα Κατσέλη είπε ότι με τις νέες ρυθμίσεις και την εισαγωγή στο εργατικό δίκαιο της Ειδικής Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβαση Εργασίας δίνονται κίνητρα για νέες μορφές επιχειρησιακών συλλογικών συμβάσεων και σωματειακών εκπροσωπήσεων.
«Αποφύγαμε την πλήρη αποσυλλογικοποίηση, δεν αποδυναμώνονται οι συλλογικές διαπραγματεύσεις και δεν γίνεται συνολική απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων», υποστήριξε η υπουργός Εργασίας και τόνισε ότι παρά τη φημολογία που προηγήθηκε, απεφεύχθη η πλήρης υπερίσχυση των επιχειρησιακών συμβάσεων.
«Ζητάμε από τους κοινωνικούς εταίρους να βρουν λύση, να την κοινοποιήσουν στο ΣΕΠΕ και να συνάψουν μία συμφωνία συλλογική. Αν δεν υπάρξει συμφωνία ισχύει η κλαδική σύμβαση και τα μέρη έχουν το δικαίωμα να προσφύγουν στη διαιτησία» εξήγησε η ίδια.
Η υπουργός απέρριψε επίσης τις κριτικές σύμφωνα με τις οποίες οι νέες ρυθμίσεις ανοίγουν το δρόμο για μαζικές απολύσεις και τόνισε ότι πρωταρχικός στόχος είναι η διατήρηση των θέσεων εργασίας.
Η υπουργός απέρριψε επίσης το ενδεχόμενο μείωσης μισθών κάτω από τα 740 ευρώ που προβλέπει η Εθνική Σύμβαση αν και επισήμανε πως πάντα υπήρχαν και θα υπάρχουν καταστρατηγήσεις. «Δυστυχώς είναι μία κατάσταση που την αντιμετωπίζουμε, αλλά υπάρχουν κυρώσεις. Η ρύθμιση όμως που κάνουμε είναι προς την αντίθετη κατεύθυνση» είπε η υπουργός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου