oaednews

Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

Ανησυχία ΕΚΤ για την αύξηση της ανεργίας


Η αύξηση της μακροχρόνιας ανεργίας στην Ευρωζώνη πρέπει να αντιμετωπισθεί με αλλαγές στην αγορά εργασίας, που περιλαμβάνουν τη συγκράτηση των μισθών, αναφέρει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) στο δελτίο της για το Δεκέμβριο, το οποίο έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα.
«Η αύξηση της μακροχρόνιας ανεργίας είναι πηγή ανησυχίας και πρέπει να αντιμετωπισθεί με αποτελεσματικές πολιτικές για να αποφευχθεί μια μόνιμη αύξηση στη διαρθρωτική ανεργία», αναφέρει το δελτίο. Η ΕΚΤ ζητά αλλαγή στις εργασιακές πρακτικές για να αντιμετωπισθεί το πρόβλημα.
«Πολιτικές που προάγουν τη συγκράτηση των μισθών και μειώνουν τις μισθολογικές ακαμψίες, μαζί με ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης καθώς και μεταρρυθμίσεις που ενισχύουν την προσέγγιση στην αγορά εργασίας των μακροχρόνια ανέργων, θα μειώσουν τη διαρθρωτική ανεργία», αναφέρει το μηνιαίο δελτίο της ΕΚΤ.
Όσον αφορά τις εξελίξεις στην αγορά κατοικίας, η ΕΚΤ διαπιστώνει ότι οι τιμές των κατοικιών, που μειώθηκαν πέρυσι στην Ευρωζώνη κατά μέσο όρο 3%, ενισχύθηκαν φέτος κατά 0,3% και 1,8% στο πρώτο και δεύτερο τρίμηνο, αντίστοιχα.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου