oaednews

Τετάρτη 13 Απριλίου 2022

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Ο.Α.Ε.Δ.

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

 

Σε λίγες ημέρες ο Ο.Α.Ε.Δ. δεν θα είναι αυτός που ήταν,  το αποκούμπι της λαϊκής οικογένειας. Μεταλλάσσεται σε φορέα εφαρμογής αντικοινωνικών πολιτικών της ακραίας νεοφιλελεύθερης ιδεολογίας που πρεσβεύει η σημερινή κυβέρνηση.

Μαζί όμως με αυτή την ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ του Κοινωνικού ρόλου του Ο.Α.Ε.Δ., αποκαλύπτεται και η αυταρχικότητα του συστήματος Διοίκησης του Ο.Α.Ε.Δ. . Ουδέποτε Διοικητής του Ο.Α.Ε.Δ. λειτούργησε με τόσο δεσποτικό τρόπο. Προσβολή της απεργίας των υπαλλήλων του Ο.Α.Ε.Δ., κατηγορούμενοι στα δικαστικά εδώλια οι κατά τα άλλα αποκαλούμενοι αγαπητοί συνεργάτες του κ. Διοικητή. Οι κατηγορούμενοι στις δικαστικές αίθουσες είναι οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι των συναδέλφων μας που ο κ. Διοικητής αποκαλεί συνεργάτες. Όταν λοιπόν στρέφεται εναντίον των εκλεγμένων εκπροσώπων υποτιμά τους συνεργάτες του, υποτιμά το έργο τους. Δεν είναι κακό να έχουμε διαφωνίες. Άλλωστε ως κυβερνητικό πρόσωπο κλήθηκε να εφαρμόσει μια πολιτική.

Όμως, ο φανατισμός  εφαρμογής της δίνει τον τόνο που δεν συνδέεται με τις αρχές της χρηστής Διοίκησης. Δεν συνδέεται με το σεβασμό στην αυταπάρνηση του έργου γενεών υπαλλήλων του Ο.Α.Ε.Δ.,  που ανεξαρτήτως τοποθέτησης πολιτικής διαβλέπουν τα δύσκολα να έρχονται μετά την ψήφιση του Σχεδίου Νόμου που ξεθεμελιώνει τον Ο.Α.Ε.Δ. σε Δ.ΥΠ.Α..

Όλοι κρινόμαστε αυτή την περίοδο και τις επόμενες κρίσιμες μέρες που έρχονται για τον κοινό μας σπίτι που λέγεται και θα λέγεται  Ο.Α.Ε.Δ..

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι ποτέ οι αγώνες για το δίκαιο,  την ηθική της εργασίας και την προστασία του δημόσιου χαρακτήρα κοινωνικών υπηρεσιών, δεν κρίθηκαν σε δικαστικές αίθουσες. Ούτε αντιμετωπίστηκαν με αστυνομικές κλούβες έξωθεν της Διοίκησης που άγνωστο ποιόν προστατεύουν, ούτε αλώθηκαν με κούφιες επικοινωνιακές υποσχέσεις και τρομοκράτηση.   Καταγγέλλουμε τη στάση αυτή της Διοίκησης του Ο.Α.Ε.Δ.. Διεκδικούμε το αναφαίρετο δικαίωμα μας στην εργασία και στην προστασία του δημόσιου και κοινωνικού ρόλου του Ο.Α.Ε.Δ..

Αγωνιζόμαστε για όλους τους πολίτες διεκδικώντας έναν Ο.Α.Ε.Δ. που με βάση την  ιστορία του, έχει μέλλον και προοπτική με αναβάθμιση  και όχι συρρίκνωση των δραστηριοτήτων του.

 

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ Ο.Α.Ε.Δ.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΡΟΛΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου