oaednews

Τετάρτη 13 Απριλίου 2022

Αφήνουν Επιθεωρήσεις Εργασίας και χωρίς ρεύμα Εισερχόμενα

 

Το ΠΑΜΕ ενημέρωσε έγκαιρα την εργατική τάξη για την άκρως αντιδραστική και αντεργατική εξέλιξη του νόμου Χατζηδάκη, που μετατρέπει το ΣΕΠΕ σε «ανεξάρτητη αρχή»,  αίροντας και την ελάχιστη λογοδοσία και τον έλεγχο του από το υπουργείο εργασίας.

Τα χρόνια προβλήματα με την υποστελέχωσή του και την περικοπή των αρμοδιοτήτων του φαίνεται ότι δεν ήταν αρκετά για να περνούν με κάθε τρόπο οι αυθαιρεσίες και η εφαρμογήτων αντεργατικών πολιτικώναπό τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους.

Η κυβέρνηση όμως πάει κι ένα ακόμη βήμα παραπέρα. Επειδή κάθε θεσμικός ελέγχος και περιορισμός που προστατεύει τα δικαιώματα, την υγεία και τη ζωή των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς απαιτεί κάποιες ελάχιστες υποδομές, κλείνει τη στρόφιγγα και σε αυτές.

Κόβει το ρεύμα από την Επιθεώρηση Εργασίας των Άνω Λιοσίων για να μη λειτουργεί ούτε τηλέφωνο, ούτε ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, ούτε καν το κουδούνι!

Οι εργαζόμενοι εδώ και μέρες δεν μπορούν να επικοινωνήσουν ούτε για μια ερώτηση.

Στην προσπάθεια στελεχών του ΠΑΜΕ να επικοινωνήσουν με τη νέα «ανεξάρτητη» αρχή και με το υπουργείο εργασίας δεν βρέθηκε ούτε ένας υπεύθυνος να δώσει έστω μια εξήγηση. O κατά τα άλλα λαλίστατος Χατζηδάκης.

Το δίκιο μας οι εργαζόμενοι το κατακτήσαμε μέσα από τη μαζική οργάνωση στα Σωματεία μας, με διεκδίκηση και αγώνες, σε σύγκρουση με τα αφεντικά, τους μηχανισμούς και τις κυβερνήσεις που τους υπηρετούν.

Να είναι σίγουροι ότι αυτό θα συνεχίσουμε με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα, όσα κουρελόχαρτα κι αν χρειαστεί να ακυρώσουμε στην πράξη, όπως το νόμο-έκτρωμα Χατζηδάκη.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου