oaednews

Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2021

Ομοσπονδία Υπαλλήλων ΟΑΕΔ για το επεισόδιο στη 2η ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ Θεσσαλονίκης

 ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ  ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ο.Α.Ε.Δ.

Εθνικής Αντίστασης 8 – 17456 Άλιμος  

Τηλ. 2109924316-2109989647

FAX. 2109924316

e-mailomosp.ypal@oaed.gr

 

Αρπρωτ 463/5-2-2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Ομοσπονδία Υπαλλήλων ΟΑΕΔ καταδικάζει την επίθεση που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια  διεξαγωγής rapid testέξω από τη σχολική μονάδα της ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ Θεσσαλονίκης από αυτοαποκαλούμενους εθνοφρουρούς και προστάτες του Συντάγματος. Οι αυτοαποκαλούμενοι εθνοφρουροί οι οποίοι φορούσαν στολές παραλλαγής και εθνόσημα δημιούργησαν έντονα επεισόδια έξω από τη σχολή του ΟΑΕΔ προκαλώντας και απειλώντας εκπαιδευτικούς και μαθητές.

 Έκπληξη προκαλεί το γεγονός ότι παρόλο που ενημερώθηκε εγκαίρως η Αστυνομία, άνδρες της εμφανίστηκαν περίπου μία ώρα αργότερα, ενώ μια ολόκληρη σχολική μονάδα τελούσε υπό κατοχή ακραίων στοιχειών, που έβριζαν και απειλούσαν  εκπαιδευτικούς και μαθητές. Αποτελεί, επίσης, απορίας άξιο, πως οι αστυνομικοί, όταν έφτασαν, όχι μόνο δήλωσαν αδυναμία απομάκρυνσης  της ολιγομελούς ομάδας, αλλά ζήτησαν από εκπαιδευτικούς να τους ακολουθήσουν στο τμήμα για να τους υποβληθούν μηνύσεις από αυτούς που θέλησαν να διακόψουν τη διαδικασία διεξαγωγής των τεστ.

 

Την ώρα που η Κυβέρνηση νομοθετεί την παρουσία της αστυνομίας μέσα στα πανεπιστήμια, αδυνατεί να παρέμβει σε επεισόδια έξω από σχολικές μονάδες, αδυνατεί να απομακρύνει ακραία ταραχοποιά στοιχεία, που εμποδίζουν τη διεξαγωγή rapid test και απειλούν καθηγητές και μαθητές. 

 Δηλώνουμε τη συμπαράστασή μας στους συναδέλφους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές των σχολών μας και τον ανυποχώρητο αγώνα μας  ενάντια σε τέτοια φαινόμενα. 

 Καλούμε τη διοίκηση του ΟΑΕΔ να παρέμβει άμεσα, να καταδικάσει αυτές τις συμπεριφορές, να στηρίξει τους συναδέλφους και να υποβάλλει  μηνύσεις εναντίον των ακραίων στοιχειών. 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου