oaednews

Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2021

Απρόκλητη επίθεση σε εκπαιδευτικούς της 2ης ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ Θεσσαλονίκης

 

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΟΑΕΔ

Ταχ. Δ/νση: 17456 ΑΛΙΜΟΣ

Email:  oel@oaed.gr                                                                            Αθήνα : 04/02/21

                                                                                                        Αρ. Πρωτ.: 4

        

                                        

ΘΕΜΑ: «Καταδικάζουμε την απρόκλητη επίθεση κατά συναδέλφων από εξωσχολική ομάδα ατόμων»

 

 

Το Δ.Σ. της ΟΕΛ καταδικάζει απερίφραστα τη φραστική επίθεση, τον προπηλακισμό και την άσκηση σωματικής βίας που δέχτηκαν η Διεύθυνση, οι Εκπαιδευτικοί και οι Μαθητές της 2ης ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ Θεσσαλονίκης την Τετάρτη 03/02/21 από ομάδα εξωσχολικών ατόμων που διαμαρτύρονταν για τη διενέργεια rapid test Covid-19, που πραγματοποιούνταν στο Σχολείο.

Η Διεύθυνση του Σχολείου, εκτελώντας το καθήκον της, κάλεσε κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ προκειμένου να πραγματοποιήσει rapid test σε μαθητές και εκπαιδευτικούς που  προσέρχονταν οικειοθελώς να εξεταστούν.

Κατά την διάρκεια της εξέτασης, προσήλθε μικρή ομάδα εξωσχολικών ατόμων φωνάζοντας συνθήματα κατά της εξέτασης και εμποδίζοντας εκπαιδευτικούς και μαθητές να εισέλθουν στο χώρο του Σχολείου για να κάνουν το test.

Συγκεκριμένα κινήθηκαν φραστικά και επιθετικά κατά του Υποδιευθυντή του Σχολείου που προσπαθούσε λεκτικά να τους πείσει να μην εμποδίσουν τη διαδικασία της εξέτασης και να αποχωρήσουν. Προκειμένου να τον εκφοβίσουν, εκτός της λεκτικής επίθεσης και τον προπηλακισμό που άσκησαν εις βάρος του, κατέθεσαν και μήνυση εναντίον του.

Δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράσταση μας προς τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς που δέχθηκαν την επίθεση. Ειδικότερα στον Υποδιευθυντή που δέχθηκε τη μηνυτήρια αναφορά, διότι προσπάθησε να κάνει το καθήκον του με ζήλο, τον στηρίζουμε ηθικά, νομικά και συνδικαλιστικά.

Οι εκπαιδευτικοί του ΟΑΕΔ στηρίζουν και υπηρετούν με τον καλύτερο τρόπο τη Δημόσια Εκπαίδευση και σε κανέναν δεν επιτρέπουμε να προσβάλει το ήθος και το φιλότιμό μας, πολύ περισσότερο να ασκεί βία εναντίον μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου