oaednews

Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2021

ΠΑΝΣΥΠΟ:Απόσυρση της 2228/14.01.21 εγκυκλίου σχετικά με τη διενέργεια των ελέγχων»

 κ. Διοικητή,

 

Η πρόσφατη εγκύκλιος σχετικά με τη διαδικασία υλοποίησης των ελέγχων των προγραμμάτων του Οργανισμού, η οποία συντάχθηκε βιαστικά, αναίτια και χωρίς κανένα προηγούμενο διάλογο με τους εργαζόμενους αποκαλύπτει, για άλλη μια φορά, την «αφ’ υψηλού» διοίκηση του Οργανισμού, με τα αναπόφευκτα λάθη που αυτή επιφέρει.

Οι οδηγίες της εγκυκλίου μαρτυρούν τη σύνταξή τους από κάποιον που αγνοεί τη διαδικασία και τις προθεσμίες των αιτήσεων υπαγωγής και πληρωμής. Η ανάθεση των ελέγχων ανά εβδομάδα και η υλοποίησή τους ανά δεκαήμερο (ημερολογιακό;) δεν προσφέρει τίποτα, παρά την αύξηση της γραφειοκρατίας στις ήδη υπερφορτωμένες υπηρεσίες. Το θεωρητικό συμπέρασμα της διευκόλυνσης της πληρωμής των προγραμμάτων δεν ευσταθεί. Ο καθορισμός μάλιστα της δεκαήμερης προθεσμίας αφενός στερεί από τις επιχειρήσεις προβλεπόμενες μεγαλύτερες προθεσμίες συγκέντρωσης των δικαιολογητικών, αφετέρου θα οδηγήσει σε απορριπτικούς ελέγχους λόγω μη προσκόμισης δικαιολογητικών και κατά συνέπεια σε ενστάσεις και περαιτέρω γραφειοκρατία. Σας υπενθυμίζουμε ότι η λειτουργία της πλειοψηφίας των υπηρεσιών μας είναι ήδη οριακή, λόγω της υποστελέχωσης, αλλά και της απορρύθμισης που προκαλούν τα κατά καιρούς ασφυκτικά τελεσίγραφά σας για πλήθος θεμάτων, συνεπεία της έλλειψης ουσιαστικού Συντονισμού.

Σας εφιστούμε, δε, την προσοχή στο γεγονός ότι η μηνιαία ανάθεση ελέγχων, έναντι της εβδομαδιαίας που προτείνετε, συμβάλει στη βελτιστοποίηση των διαδρομών τους, δεδομένου ότι οι περιοχές αρμοδιότητας των υπηρεσιών εκτείνονται σε πολύ μεγάλες χιλιομετρικές αποστάσεις. Η βελτιστοποίηση αυτή πρέπει να αποτελεί σταθερά ζητούμενο για την κατά το δυνατόν μικρότερη έκθεση των υπαλλήλων σε κινδύνους που προκύπτουν από τις πολύωρες μετακινήσεις, (οδικούς, υγειονομικούς κλπ).

Εν κατακλείδι, η συγκεκριμένη εγκύκλιος είναι ανεφάρμοστη, δημιουργεί προβλήματα και δεν επιλύει κανένα. Για τους λόγους αυτούς, σας καλούμε να την αποσύρετε άμεσα


Για το ΔΣ 

Η Πρόεδρος   Η Γ. Γραμματέας 

Αργυροπούλου Αγγελική  Χατζηδάκη Κατεερίνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου