oaednews

Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2020

24ΩΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

 


  • ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΟΑΕΔ                        

                Η κυβέρνηση χωρίς αιδώ, συνεχίζει το νομοθετικό της έργο, με μεγάλα αντεργατικά ν/σ. Με πρόφαση την πανδημία, επιχειρούν να επιβάλλουν σιωπητήριο αντιδράσεων και δράσεων. Η μείωση των εισφορών που συζητείται και ψηφίζεται αυτή την εβδομάδα στη βουλή υπονομεύει τη λειτουργία του ΟΑΕΔ εν τω συνόλω, ενώ η υποτιθέμενη κάλυψη του ελλείμματος από τον Κρατικό προϋπολογισμό αποτελεί λογιστική αλχημεία για να διασκεδαστούν εντυπώσεις.

Έχουμε επισημάνει σε προηγούμενη ανακοίνωση ότι παρά τις προσπάθειες που καταβάλουν να θολώσουν τα νερά και παρά τις αλχημείες παραμένει ελλειμματικός ο λογαριασμός ΕΛΕΚΠ «περιμένοντας οδηγίες από το υπουργείο εργασίας» Σε κάθε περίπτωση αλλάζει ο ΟΑΕΔ. Υπονομεύεται ο ΟΑΕΔ, υπονομεύονται οι δράσεις του ΟΑΕΔ και η κοινωνική πολιτική που ασκεί.

Η μείωση των εσόδων του ΟΑΕΔ, 56%, από τη μείωση των εισφορών κατά τρεις ποσοστιαίες μονάδες αλλάζει και υπονομεύει τον ΟΑΕΔ, τον μεταβάλλει από οικονομικά αυτοδύναμο σε κρατικοδίαιτο με ανυπολόγιστες συνέπειες για τον ΟΑΕΔ και τις πολιτικές που ασκεί. Η προσπάθεια μας θα συνεχιστεί μέχρι να παρθεί πίσω η μείωση των εισφορών από τον ΟΑΕΔ η μείωση των εσόδων του ΟΑΕΔ, η διάλυση της κοινωνικής πολιτικής. Ενώ λοιπόν όλα αυτά συμβαίνουν, ένα άλλο ν/σ του Υπουργείου παιδείας αυτή τη φορά, υποβιβάζει της σχολές του ΟΑΕΔ από το επίπεδο 4 που είναι σήμερα στο επίπεδο 3.

Επιπλέον με το ν/σ αυτό καταργούνται αναδρομικά τα επαγγελματικά δικαιώματα που χορηγήθηκαν στους αποφοίτους των ΕΠΑ.Σ Μαθητείας του ΟΑΕΔ. Πρόκειται για διάταξη ευθέως αντισυνταγματική. Στον αέρα 70.000 απόφοιτοι επαγγελματίες και εργαζόμενοι. Όλα συνδέονται προφανώς.

Η κυβέρνηση, μέσω της πανδημίας, επιθυμεί να επιβάλει σιωπητήριο αγώνων με παράλληλη ψήφιση αντεργατικών και αντικοινωνικών νόμων.

Η φωνή μας πρέπει να δυναμώσει και να ακουστεί περισσότερο από κάθε άλλη φορά.

Λέμε ξεκάθαρα και απόλυτα:

ΌΧΙ στη μείωση των εισφορών,

ΌΧΙ στη μείωση των εσόδων του ΟΑΕΔ,

ΟΧΙ στην υπονόμευση του ΟΑΕΔ,

ΌΧΙ στην υποβάθμιση των σχολών του ΟΑΕΔ.

Παράλληλα ζητούμε: Στήριξη του ΕΣΥ με άμεσες μόνιμες προσλήψεις , Ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς. Να μην κατατεθεί και αποσυρθεί το νομοσχέδιο που μετατρέπει σε ιδιώνυμο τη συλλογική, συνδικαλιστική δράση και ουσιαστικά απαγορεύει την απεργία.

Συμμετέχουμε στην 24ΩΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

ΠΕΜΠΤΗ 26 ΝΟΕΜΒΡΗ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΟΑΕΔ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου