oaednews

Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020

Ανταπόκριση από Αγγλία

Του ανταποκριτή μας από Λονδίνο, συναδέλφου, Γιώργου Χριστοφίδη
Λόγω της εν εξελίξει κατάστασης με τη διάδοση του ιού COVID-19, η Πρεσβεία της Ελλάδας στο Λονδίνο ενημερώνει και συστήνει:

- Μέχρι στιγμής δεν υφίσταται απαγόρευση ή διακοπή πτήσεων από το ΗΒ προς την Ελλάδα και εκτελούνται πτήσεις, παρά ορισμένες ακυρώσεις δρομολογίων. Καθώς τα δεδομένα μπορούν να μεταβληθούν ανάλογα με την εξέλιξη των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του COVID19, η Πρεσβεία συνιστά στους Έλληνες πολίτες οι οποίοι επιθυμούν να επιστρέψουν στην Ελλάδα την περίοδο αυτή, να το πράξουν το συντομότερο δυνατό.


- Υπενθυμίζεται ότι η Ε.Ε. αποφάσισε τον περιορισμό, για τους πολίτες τρίτων χωρών εκτός Ε.Ε., των μη απολύτως αναγκαίων ταξιδιών προς τις χώρες της Ε.Ε., με προσωρινή διάρκεια του μέτρου για ένα μήνα. Επισημαίνεται ότι ο περιορισμός δεν αφορά υπηκόους κρατών μελών της ΕΕ και πτήσεις από χώρες εντός της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένου του Ην. Βασιλείου.

- Υπενθυμίζεται επίσης όσοι εισέρχονται στην ελληνική επικράτεια την περίοδο αυτή καλούνται να παραμείνουν σε αυτό-απομόνωση για διάστημα 14 ημερών από την ημέρα εισόδου τους στη χώρα. Προβλέπεται μάλιστα διοικητικό πρόστιμο για όσους παραβιάζουν την υποχρέωση αυτή.

- Η Πρεσβεία θα συνδράμει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους Έλληνες πολίτες στο ΗΒ, στο πλαίσιο και των ληφθέντων μέτρων επείγοντος χαρακτήρα για την λειτουργία της Πρεσβείας την περίοδο αυτή. Συνιστούμε, σε κάθε περίπτωση, να παρακολουθείτε τις ανακοινώσεις των ελληνικών αρχών που μεταδίδονται από την Πρεσβεία, καθώς και των βρετανικών αρχών, συμβουλευόμενοι τους κάτωθι συνδέσμους, αλλά και των αεροπορικών εταιρειών που προτίθεστε να χρησιμοποιήσετε:
https://l.facebook.com/l.php?u=https%3A%2F%2Fwww.gov.uk%2Fgovernment%2Fpublications%2Fcovid-19-guidance-on-social-distancing-and-for-vulnerable-people%2Fguidance-on-social-distancing-for-everyone-in-the-uk-and-protecting-older-people-and-vulnerable-adults%3Ffbclid%3DIwAR2fppX9ZSvJy6wqvBAqMGvelxwst1_ENrJ-vrqPq5dBOdyBMri1yOtx1CQ&h=AT3bwpT8wW60lydV-UVIY1NQmdJ-Zwjpv0SkGc5UhwoUSCfR0Mok5BZvODg2V8MBK4vQKuohfx2Tk97mD4DzifxIKi3-IRSyG2YB8W3EuJEqAF2cQpsshVcwRDKbSYo_aqunrYApIfHQpl-dOfA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου