oaednews

Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2020

Ωράριο και συντηρητικές, νεο και παλαιοφιλελεύθερες κυβερνήσεις στην Ελλάδα!

Και ενώ σ’ όλη την Ευρώπη οι αντίστοιχοι δημόσιοι οργανισμοί απασχόλησης πειραματίζονται, επιδεικνύοντας καινοτόμα και ευρηματική αντίληψη για τον δημόσιο τομέα ο οποίος συρρικνώνεται ανησυχητικά στον κόσμο, με πολλούς να προτείνουν αποκλειστικά πρακτικές διοίκησης που προωθούν την ενίσχυση των εργαζομένων με διάφορους τρόπους (εργαλεία, μεθόδους, κατάρτιση κλπ) , στη χώρα μας οι συντηρητικές κυβερνήσεις άρχιζαν και τελείωναν στις κυρώσεις. Φαίνεται ότι αυτή η τακτική τους έμεινε απο την δικτατορία :αποφασίζουμε και διατάζουμε 

Η τελευταία προσπάθεια της κυβέρνησης να βάλει τάξη , μετά τους μπαχαλάκηδες, τους ντρογκατους,λοιπούς “περιθωριακούς”, ακολουθώντας το δόγμα της περί “νέας τάξης” την οποία αποκαλεί κανονικότητα, είναι  στην δημόσια διοίκηση.  Ίδια μεθοδολογία:αρχίζει και τελειώνει με την αστυνόμευση-κυρώσεις.

Αναφορικά με το δημόσιο,  για το οποίο δεν ενδιαφέρεται για κάποια ποιοτική βελτίωση του μοντέλου παροχής υπηρεσιών προς τους πολίτες , επιζητεί και κάτι ακόμα.:Να αμαυρώσει και να διαιρέσει πάλι την κοινωνία στους καλούς του ιδιωτικού τομέα και τους κακούς του δημοσίου.
Μήπως θυμάστε οτι πριν λίγα χρόνια ο ΟΑΕΔ είχε υπαλλήλους της πρώτης γραμμής που σε τακτά διαστήματα πάθαιναν έμφραγμα ή αποδημούσαν στον άλλο κόσμο? 

Αλλά μήπως επιθυμούν πάλι να συρρικνώσουν τους εργαζομένους δημοσίου τομέα για να δώσουν τη θέση τους σε νέες προσλήψεις αστυνομικών ?


Έρση  Λ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου